Broer en zus in zaken

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

Na goed over de zaken te hebben nagedacht besloot Maaike haar twee banen op te zeggen en de slijterij over te nemen. Na de overdracht moest eerst de winkel helemaal worden leeggehaald. ,,Alle flessen, stellingen, reclame, toonbank en andere apparatuur moesten eruit worden gehaald. Daarna moest het plafond worden verwijderd en alles schoongemaakt worden voordat met de werkzaamheden kon worden begonnen. Veel werk, maar ook veel plezier.’’

NIJKERK - Maaike (22) en haar broer Jeroen (25) Doornhof hebben op woensdag 9 september jongstleden officieel het startsein gegeven voor de samenwerking van Slijterij Mitra Maaike aan de Holkerstraat en Partyverhuur Jeroen aan de Torenstraat. Hoewel de jonge Nijkerkse ondernemers zelfstandig hun bedrijven gaan runnen, bundelen zij waar mogelijk hun krachten en gaan intensief samenwerken. De vader van beide ondernemers hoorde Henk van de Brink wilde gaan stoppen.

door Maureen van Goethem

Kosten noch moeite zijn gespaard om de slijterij er nog aantrekkelijker uit te laten zien en nog toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Mitra Maaike is een slijterij met een compleet assortiment, volop specialiteiten zoals Kapoentje. ,,Dit is een speculaaslikeur en wordt op basis van Berenburg met speculaaskruiden gemaakt. Ik heb het al geproefd en het is lekker zoet. Heerlijk voor bij de koffie of door de chocolademelk.”

U kunt bij Maaike terecht voor een ‘goed gevuld glas’, terwijl Jeroen zorgt voor alle faciliteiten om een feest tot een groot succes te maken, van partytent tot barbecue en alles wat daarbij hoort. De klant kan het allemaal geleverd krijgen.

Natuurlijk kunt u bij Maaike terecht voor mooie geschenkverpakkingen die zij heeft ingekocht of op verzoek van de klant maakt. Zo heeft ieder voor elk feestje een leuk cadeautje.

Het partyverhuurbedrijf van Jeroen is al in november 2005 opgericht. ,,In eerste instantie is het ontstaan uit een hobby. In de eerste vier jaar is het bedrijf hard gegroeid.”

De verhuur is er voor particuliere klanten, maar ook het midden- en kleinbedrijf en de Horeca in Nijkerk en omstreken weten hem al te vinden. ,,Om vooral goed bereikbaar te kunnen zijn om spullen te huren voor een feestje, kunt u zes dagen in de week terecht bij Mitra Maaike. Wij maken elke feestje op deze manier compleet.”

Daarbij wordt Maaike in het weekend ook nog eens ondersteund door haar vriend. ,,Geen dag is hetzelfde, dat maakt het zo leuk.”

u

Slijterij Mitra Maaike/Partyverhuur Jeroen. Holkerstraat 15, Nijkerk. www.mitra-maaike.nl en www.partyverhuurjeroen.nl

advertentie
advertentie