Felle discussie over nieuwe stadhuis

4 november 2009 om 00:00 Nieuws

Namens het CDA keerde Doornhof zich tegen nieuwbouw van een stadhuis, zoals hij dat in het voorjaar ook al deed. Volgens Doornhof is het, zeker met stevige bezuinigingen op komst, niet aan de bevolking van Nijkerk uit te leggen, dat er 20 miljoen euro moet worden uitgetrokken voor de bouw van een nieuw stadhuis. Hij erkende dat het huidige stadhuis veel te krap is en dat veel ambtenaren het gevoel hebben als haringen in ton te moeten werken. Om aan dat gevoel tegemoet te komen, wil Doornhof aanpassingen aan het huidige stadhuis en onderzoek naar mogelijkheden van huur van een kantoor elders in de stad. Hij wees op het nieuw gebouwde, maar nog leeg staande kantoorgebouw bij de rotonde aan de Amersfoortseweg bij de Ds. Kuijpersstraat.

NIJKERK - De mogelijke bouw van een nieuw stadhuis heeft tot felle discussie geleid in de gemeenteraad. CDA-fractievoorzitter Hugo Doornhof is fervent tegenstander van nieuwbouw. Hij diende een motie in om een bedrag dat voor nieuwbouw is bestemd, uit de begroting te halen. Hij kreeg geen steun, alleen van zijn eigen fractie.

door Henk Brinkman

,,Door op ingeslagen weg’’

Wethouder Bert de Graaf wees er in zijn reactie op, dat hij te maken had met een raadsbesluit om niet verder te investeren in het huidige stadhuis en nieuwbouw te onderzoeken. ,,Het is het goed recht van het CDA dat besluit ter discussie te stellen, maar zolang er geen nieuw raadsbesluit is, ga ik door op de ingeslagen weg.”

Partij Nijkerkfractievoorzitter Aart Klompenhouwer rekende Doornhof voor dat zijn oplossing niet heel veel geld bespaart, maar uiteindelijk ook meer dan 10 miljoen gaat kosten. Volgens Klompenhouwer voldoet het huidige stadhuis absoluut niet meer aan de eisen. ,,Het personeel is veel te krap behuisd, de raadszaal is te klein. Er moeten dan zoveel investeringen worden gedaan, die bij elkaar miljoenen kosten. En ook een andere locatie is niet goedkoop.” Volgens Klompenhouwer had wethouder De Graaf dat in het voorjaar ook aan de raad voorgehouden. De argumenten, door Klompenhouwer en anderen aangedragen, waren niet aan Doornhof besteed. Dat kwam hem op het verwijt te staan, dat hij wel hoorde, maar niet luisterde.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie