NSC houdt SVZW knap op 0-0

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Opnieuw hield NSC zaterdag een titelkandidaat van de winst af. SVZW uit Wierden was vrijwel de hele wedstrijd beter, maar de Nijkerkse defensie bleef gesloten, zodat het duel eindigde zoals het was begonnen met 0-0.

Vanaf het eerste fluitsignaal gingen de gasten uit Wierden ten aanval omdat zij bij de top van de eerst klasse willen blijven. Het leidde al na drie minuten tot een treffer van Dennis van Dijk, maar tot genoegen van NSC werd de treffer afgekeurd. Bij de hoekschop was een aanvallende overtreding gemaakt, zodat het 0-0 bleef.

Zelf konden de Nijkerkers in de beginfase weinig uitrichten omdat ze te druk waren met het tegenhouden van de Wierdenaren. Robert van de Bunt bleek weer uitermate betrouwbaar op de momenten dat de defensie van NSC een aanval moest toestaan. Na een half uur kwam dan toch de eerste mogelijkheid. Christiaan van de Kamp mocht aanleggen voor een vrije trap, maar doelman Achterhoek redde bekwaam.

SVZW kreeg vlak hierna een tegenvaller te verwerken, want de vormgever van het aanvalsspel, Dennis van Dijk, moest geblesseerd het veld verlaten. Voor rust kreeg NSC nog één mogelijkheid, maar de sterk spelende Marco Lam schoot net over. De 0-0 bleef staan tot de rust, ook omdat Nick de Graaf in vrije positie op de paal mikte.

NSC zag zijn aanvallende kracht in de tweede helft verder afnemen, omdat topscorer Christiaan van de Kamp geblesseerd in de kleedkamer achterbleef. De gasten wilden snel het duel beslissen en gingen weer fel ten aanval. Toch was de druk minder groot en heftig als in de eerste helft en kon NSC zelfs denken aan counteren. Defensief bleef het gesloten bij NSC, en het aanvallende was zeer beperkt. De 0-0 was uiteindelijk het hoogst haalbare, waar NSC tevreden mee was.

NSC handhaaft zich door het gelijke spel prima in de top van de eerste klasse. De koploper DTS’35 heeft slechts drie punten meer dan de Nijkerkers. Belangrijker is dat de afstand tot de degradatie tien punten bedraagt. Voor trainer Jerry Cooke is dat het meest belangrijke. “Je ziet vaak dat de promovendus het erg moeilijk heeft in de eerste klasse en dus ben ik vooralsnog heel tevreden met ons puntenaantal. Veel wedstrijden hebben we het nog erg moeilijk, maar ook als de tegenstander beter is, pakken we regelmatig onze punten en dat is natuurlijk heel positief.”

Omhoog kijken doet Cooke nog niet, want het realisme voert nog hoogtij op de Burcht. “Natuurlijk doen we het goed, maar we blijven met beide benen op de grond, want alleen dan kunnen we meedoen. Uit de resultaten blijkt wel dat we een heel aardige ploeg hebben die momenteel goed in balans is. We staan gewoon goed en hebben ook hier en daar een beetje geluk gehad in moeizame wedstrijden. Nu gaan we eerst zoveel mogelijk voorsprong proberen te nemen op de onderste plaatsen. Als we in de winterstop nog hoog staan en zicht hebben op de promotieplaatsen, kunnen we onze doelstelling altijd nog bijstellen.”