Slagbomen rond Arkervaart

14 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Met deze handeling is een nieuwe fase van de beveiliging van het bedrijventerrein tussen de A28 en de Ambachtsstraat een feit.

Beveiliging bedrijventerrein verbeterd NIJKERK - Op vrijdag 9 oktober heeft burgemeester Gerard Renkema samen met de voorzitter van de Stichting Collectieve Beveiliging Arkervaart, de heer J. van den Donk de slagbomen bij toegangswegen naar bedrijventerrein Arkervaart officieel in gebruik genomen.

Vanaf 2006 heeft de gemeente samen met de Stichting Collectieve Beveiliging Arkervaart gezocht naar mogelijkheden en methoden om het bedrijventerrein beter te beveiligen, met name tijdens de nachtelijke uren. Centrale vraag was hoe de criminaliteit op een goede en doeltreffende manier kon worden teruggedrongen.

Vluchtwegen afsluiten

Het doel van het afsluiten van de toegangswegen is dat er door deze actie geen rond- of doorsteekmogelijkheden zijn waarlangs criminelen kunnen vluchten, zonder hierbij de kans te lopen de beveiligingsauto of politiesurveillanceauto tegen te komen.

Bereikbaarheid blijft

Het bedrijventerrein blijft natuurlijk wel bereikbaar tijdens de perioden dat de slagbomen gesloten zijn. Via de Nijverheidsstraat vanaf de Ambachtstraat, via de Galvanistraat vanaf de Watergoorweg en via de Beurtschipper vanaf de Watergoorweg kunnen bezoekers nog het bedrijventerrein op.

De mogelijkheden worden onderzocht om de beveiliging nog verder te verbeteren. Eén van de dingen die wordt onderzocht is het plaatsen van beveiligingscamera’s.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie