HOEVELAKEN - Hoevelaken heeft de prima prestatie van vorige week niet kunnen voortzetten. Zaterdag werd in tegen Dodewaard met 3-1 verloren.

14 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

In de beginfase mocht Hoevelaken van geluk spreken dat het 0-0 bleef, want de gastheren begonnen veel beter. Het goede spel van vorige week was ver weg, al hadden Bas van der Velde en Michel van de Bunt kunnen scoren. Vlak voor rust nam Dodewaard de leiding door een benutte vrije trap van Raymond Suaretju: 1-0.

Na rust verspeelde Hoevelaken binnen tien minuten het duel. Ze gaven teveel ruimte weg, zodat Niels van de Bovekamp en Willem Tijssen de score naar 3-0 konden tillen. Vlak daarna kreeg Robert Withaar de Jong rood en was het duel gespeeld. Met verse spelers bleef Hoevelaken knokken en Patrick Kloppenberg scoorde de 3-1, maar verder kwam Hoevelaken niet.

Zaterdag kan Hoevelaken de nederlaag wegspelen op eigen veld tegen het laaggeklasseerde Excelsior Zetten. Vanaf 14.30 uur vecht Hoevelaken dan voor de laatste kans om in de race te blijven voor de periodetitel.