Begrafenisverzorging Memento Mori

14 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Het spreekt voor zich, dat het uit handen geven van de laatste verzorging en begrafenis geen gemakkelijke zaak is. Mensen zullen op een gegeven moment een keus moeten maken aan wie ze deze zaak toevertrouwen. Probleem is, dat op het moment dat zich een sterfgeval aandient, er vaak niet veel tijd is om hierover na te denken.

REGIO - Het verlies van een dierbare is een onafwendbare gebeurtenis in een mensenleven. En het komt niet zelden op een tijdstip dat je er niet goed op voorbereid bent.

door Maureen van Goethem

Wonderlijke wijze

Karel Pul en Annet van Essen kwamen elkaar, zoals zij zelf zeggen, op wonderlijke wijze tegen en zijn in 2006 gestart met hun onderneming ‘Memento Mori’ (Latijn voor ‘gedenk te sterven’). ,,Toen wij startten, was ik eigenlijk nog werkzaam in het ziekenhuis op de afdeling verloskunde,” vertelt Annet. ,,Ik heb in de jaren dat ik in het ziekenhuis werkte veel vreugde, maar ook verdriet voorbij zien komen. Het staat namelijk heel dicht bij elkaar; leven en dood. Het einde van het leven van volwassenen én kinderen. Ik wilde daar meer in betekenen.”

De mensen achter Memento Mori hebben vele jaren ervaring in het uitvaartwezen. Karel Pul is reeds zeven jaar in het begrafenisvak werkzaam waarvan vijf jaar als zelfstandig ondernemer. Het staat voor Pul als een paal boven water dat hij dienend bezig wil zijn. ,,Ik wil voor mensen die dit nodig hebben als een luisterend oor of schouder zijn’’, zegt hij. ,,Ik ervaar het als een roeping, om dit bijzondere werk te kunnen en mogen doen. Iedere keer weer de kracht te ontvangen, om een bedroefde familie tot steun te zijn”, gaat Karel.

Gelederen versterken

Bert Woudenberg is geen onbekende in het vak en in de omgeving Nijkerk. Hij werkte al negen jaar in het vak en is nu de gelederen van ‘Memento Mori’ komen versterken. ,,Iedereen kent mij wel en een vertrouwd gezicht brengt veel rust met zich mee.”

,,Wij verzorgen alleen begrafenissen. Dat doen wij op basis van ons christelijk geloof. Dat betekent dat wij dus geen crematies begeleiden. Wel respecteren wij ieders keuze hierin. De tijd ervoor nemen, dat vinden wij alle drie erg belangrijk. Dat is onze kracht. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook voor informatie.”

u‘Memento Mori’ is gevestigd aan de Evert van der Veerlaan 3 in Hoevelaken. Site: www.mementomorihoevelaken.nl.

Tel. Annet van Essen: 06-21705319, Karel Pul: 06-53432144 of Bert Woudenberg: 06-10054054.

advertentie
advertentie