NIJKERK ERVEEN - Veensche Boys speelde zaterdag een tegenvallende wedstrijd tegen OWIOS. Het resultaat was dan ook een teleurstellende 0-0.

7 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Sommigen wezen naar de scheidsrechter als verantwoordelijke voor het doelpuntloze gelijkspel. Anderen vonden dat Veensche Boys gewoon te weinig had gebracht en beiden hadden ze een beetje gelijk. Er waren zeker twee momenten dat scheidsrechter Gerbereen penalty had kunnen gevenvoor de Boys en in de eerste helft bestrafte hij een overtreding op Henco Bunte met geel, waar rood op zijn plaats was geweest.

Toch is het te makkelijk om de schuld af te schuiven. In de eerste helft speelde Veensche Boys in een te laag tempo en kreeg het slechts één kans. De tweede helft was beter, maar niet genoeg om OWIOS te verslaan. Het meest positievewas het optreden van jeugdspeler Benjamin Blom, die diverse keren gevaar stichtte. Het mocht niet baten en dus verloor Veensche Boys kostbare punten.

Zaterdag vanaf 14.30 uur krijgt Veensche Boys Blauw Geel’55 op bezoek en kan de ploeg zich geen puntverlies veroorloven om de aansluiting met de top niet te verliezen.