Patricia van de Hurk uit Partij Nijkerk; nieuwe partij opgericht

7 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Bij de gemeenteraadsverkiezingen van komend jaar verschijnt weer een nieuwe partij aan het front. Patricia van de Hurk verlaat met onmiddellijke ingang Partij Nijkerk, waar zij lid is van de driemansfractie en gaat op persoonlijke titel verder.

door Henk Brinkman

Dat werd vrijdag bekend gemaakt in een gezamenlijke door Partij Nijkerkfractievoorzitter Aart Klompenhouwer en Patricia van de Hurk ondertekende persverklaring.

Van de Hurk wil met een nieuwe partij meedoen aan de verkiezingen in maart 2010. Beiden benadrukken in de persverklaring dat er geen persoonlijke of politieke meningsverschillen zijn, maar Van de Hurk heeft moeite met de federatie die gevormd gaat worden tussen Partij Nijkerk, Hart voor Nijkerk en Hoevelaken Nù. Dat is voor haar aanleiding geweest voor deze stap.

Kort nadat de fractievoorzitter van Partij Nijkerk, Aart Klompenhouwer en tot dan Partij Nijkerkfractielid Patricia van de Hurk in een gezamenlijke verklaring bekendmaakten dat Patricia Partij Nijkerk met onmiddellijke ingang verlaat, werd bekend dat Van de Hurk samen met oud-VVD-raadslid Peter Collignon en en Philip van Beek deze maand de nieuwe partij PPP 2010 gaat oprichten. PPP 2010 staat voor ‘Positieve Plaatselijke Politiek’. De drie genoemde bestuurders vonden elkaar in de visie dat de federatie van de huidige lokale partijen niet de beste optie is voor de Nijkerkse politiek.

Het blijkt dat de kandidaten en oprichters van de nieuwe politieke formatie al een aantal maanden met elkaar in gesprek zijn over een nieuw op te richten partij. Daarbij hebben allerlei overwegingen een rol gespeeld. Ze constateerden een steeds grotere tendens van kiezers bij lokale verkiezingen niet te stemmen op landelijke partijen.

Ook de overweging dat een aantal landelijke partijen zoals de PVV van Geert Wilders, Trots op Nederland van Rita Verdonk en de SP niet mee zullen doen aan de verkiezingen in Nijkerk speelde een rol.

Bovendien vonden de drie dat er ook een keuze moet zijn voor de kiezers tussen verschillende lokale partijen. Door de federatie is die keuze er niet. Ook vinden zij dat de drie kernen Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk niet over één kam kunnen worden geschoren en op een aantal terreinen individuele benadering en beleid behoeven.

Op grond van deze overwegingen concluderen de drie dat er behoefte is aan positieve plaatselijke politiek en daarom hebben zij voor deze naam gekozen.

De op te richten partij moet zich volgens hen constructief en positief opstellen richting het college. Het gaat uiteindelijk om de belangen van de gehele gemeente. PPP2010 gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie