Club met Elkander overgedragen

7 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

“Vijftien jaar geleden was er in Nijkerk voor mensen met een verstandelijke beperking niets op het gebied van ontspanning. Reguliere clubs waren niet geschikt voor hen”, vertelt Leida Demmer. Zelf heeft ze ook een zoon met een verstandelijke beperking. “Er werden wel koffieochtenden georganiseerd voor ouders van kinderen met een beperking. Ik had dus al veel contacten. We zijn met Club met Elkander gestart in gebouw Samenspel”, vertelt Leida.

Nieuwe doel- groep voor Rode Kruis Nijkerk NIJKERK – Club met Elkander, voor mensen met een verstandelijke beperking, is 15 jaar geleden op particulier initiatief opgericht door Leida Demmer en haar dochter Bernadine Rakhorst. In september heeft Leida Demmer de club overgedragen aan Zorg en Welzijn van het Rode Kruis afdeling Nijkerk. Voor het Rode Kruis is dit een bijzondere en nieuwe taak.

door Belinda van der Horst

Verbouwde schuur

Vervolgens verkaste de club naar een andere locatie. “Mijn dochter Bernadine had een crèche die ondergebracht was in een verbouwde schuur bij ons thuis. Die ruimte gebruikten we voor de club”, vertelt Leida. De club had echter ook vrijwilligers nodig. Leida vond in haar familie- en kennissenkring mensen bereidt om in de club te helpen. Later verhuisde de club naar een ruimte aan de Spoorstraat.

Na 15 jaar leiding over de club gevoerd te hebben vindt Leida het mooi geweest en heeft besloten om te stoppen. Ze wilde de club echter niet onbeheerd achter laten, want geen van de vrijwilligers voelde er iets voor om haar taak over te nemen.

Via de gemeente, MEE en Stichting SIGMA kwam Leida in contact met Zorg en Welzijn van het Rode Kruis afdeling Nijkerk. “Wij hebben nog geen activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking”, zegt Ploni Attema, coördinator Zorg en Welzijn. “We hebben de ruimte en een lift voor mensen die moeilijk ter been zijn”. Ze is heel enthousiast over de club, die bij haar interesse aansluit. Ploni heeft namelijk 30 jaar ervaring in de zorg. Voor het Rode Kruis is de club een bijzondere en nieuwe taak. In Nijkerk bestaat de doelgroep van het Rode Kruis alleen uit ouderen.

Aanpassing

De club is in september van start gegaan in het Rode Kruisgebouw, welke gehuisvest is in hulpdienstencentrum De Bundel. De clubleden hebben zich moeiteloos aangepast aan de verhuizing naar een nieuwe locatie.

Iedere maandagavond, van 19.30 uur tot 21.30 uur, is er club waar spelletjes worden gedaan, gezongen en natuurlijk gezellig koffie gedronken. Naast de clubavonden zijn er ook uitjes in de vorm van film, zwemmen en bowlen. De clubleden worden opgehaald en thuisgebracht door de vrijwilligers. Zowel clubleden als nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom.

u Belangstellenden die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Ploni Attema, coördinator Zorg en Welzijn, telefoon: 033 – 2457639.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie