HOEVELAKEN - Hoevelaken is zaterdag tegen het eerste puntverlies aangelopen. In Wageningen was SKV met 2-1 te sterk.

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

Te sterk is wellicht teveel eer voor de ploeg uit Wageningen, maar het is een feit dat zij als eerste in deze competitie redelijk vat hadden op de aanval van Hoevelaken. Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft zorgde Tom Buitink met een knap schot voor de 0-1 voor Hoevelaken. Die meevaller was eigenlijk het enige lichtpuntje in de eerste helft.

Na rust zorgde een opstootje voor beroering, waarna Hoevelaken het initiatief greep. De spitsen konden echter niet goed genoeg in stelling worden gebracht om de beslissing te forceren. Ruim tien minuten viel vervolgens wel de gelijkmaker, omdat Remco van den Brink hard kon inschieten, omdat Hoevelaken even niet goed bij de les was. Een gelijkspel was terecht, maar Matthijs van Asselt zorgde in blessuretijd voor de 2-1 voor SKV.

Hoevelaken is de koppositie kwijt, maar kan die zaterdag heroveren. De koploper VVOP uit Voorthuizen komt op bezoek en dan zal Hoevelaken moeten tonen ook tegen toppers te kunnen winnen. Het duel op sportpark Kleinhoven begint om 14.30 uur