Veensche Boys blijft overeind

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

Met de blessure van spits Erik Kool heeft trainer Jeroen Peters minder mogelijkheden voorin, maar de oplossing van zaterdag was succesvol. De van NSC overgekomen Aissam Rahimi mocht het voorin proberen en speelde zeker een opvallende rol in het team van Veensche Boys. In de eerste vijf minuten van het duel tegen ASV Dronten kwam Rahimi tweemaal in doelrijpe positie, maar beide keren stond doelman Arnold van de Kolk op de juiste plaats.

NIJKERKERVEEN - Het voetbal is misschein nog niet flitsend, maar met de wilskracht van Veensche Boys zit het wel goed. Zaterdag werd met succes een snelle voorsprong vastgehouden tegen ASV Dronten, waardoor de Boys goed meedoen in de tweede klasse.

Na een klein kwartier zette Rahimi opnieuw aan voor een aanval, passeerde twee Drontenaren en bleef toen goed kijken. Jelte Bakker was de vrije man en kon de bal van Rahimi inschieten: 1-0. Het beginoffensief van de Boys was beloond, maar na de treffer verdween het grote overwicht. ASV Dronten was zeker niet van plan te verliezen en zette aan om het Veensche Boys lastig te maken. Pas in de laatste tien minuten greep ASVD het initiatief. Jeremy de Graaf stuitte echter op keeper Joeri Epskamp net als Newzad Abdullah.

Kansen

Na rust werd het veldspel er van beide ploegen niet beter op. Veensche Boys kon het pressievoetbal van de eerste fase van de wedstrijd niet volhouden en liet zich wat meer achteruit drukken. Hoewel ASVD dus meer balbezit kreeg, waren de grootste kansen nog voor de Boys. Rahimi mocht tot tweemaal toe alleen richting doelman Van de Kolk, maar vond geen doel. Ook een schot van Rob Baas en een kopbal van Edwin van der Molen waren prooi voor de doelman.

Omdat Veensche Boys verzuimde het duel voortijdig te beslissen, hield ASV Dronten hoop en bleef het spannend. De polderbewoners gingen meer op zoek naar de gelijkmaker en leken hem tien inuten voor tijd te vinden. De inzet van Fabian Omanette werd echter op prima wijze gestopt door Epskamp. De doelman speelde toch al een prima wedstrijd en werd daarvoor onderscheiden als man van de wedstrijd. Eigenlijk had dat Aissam Rahimi moeten zijn, maar dan had hij toch zeker één van zijn kansen moeten verzilveren. Ook in de blessuretijd bezorgde Rahimi de bal panklaar bij Ferdi van de Pol. De invaller wist het buitenkansje echter niet te verzilveren.Veensche Boys gaf niets meer weg in de vijftien minuten durende blessuretijd en het laatste fluitsignaal werd ook met gejuich ontvangen. Veensche Boys nestelt zich door de overwinning op de derde plaats, waarbij zelfs de tweede plaats mogelijk is als het inhaalduel tegen Hierden wordt gewonnen.