NIJKERKERVEEN - Veensche Boys haalde zaterdag pas na rust tegen Horst een aanvaardbaar niveau. Nog net op tijd voor een 2-2 gelijkspel.

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

Het duel in Ermelo kende een enorm hoog tempo. Horst probeerde de Boys te overrompelen, wat gedeeltelijk lukte. De gastheren namen dan ook verdiend de voorsprong door Ruud Cuntz: 1-0. Horst bleef de betere ploeg, maar Veensche Boys haalde de rust. Na rust was er meer variatie en druk naar voren. Horst moest dan ook in de verdediging. De gelijkmaker was dichtbij bij een indirecte vrije trap. Het lukte echter niet en nog geen minuut later lag de 2-0 binnen. Wilco Pul dacht het duel te beslissen. Veensche Boys rechtte de rug en bleef aanvallen. Ferdi van de Pol scoorde de 2-1 en daarmee werd de druk groter. Vlak voor tijd tekende Mark Iesberts met een fraaie lob voor de 2-2. De winst was nog dichtbij, maar dat zou een te grote beloning zijn geweest na de tegenvallende start.

Komende zaterdag speelt Veensche Boys thuis tegen ASV Dronten. Om bovenin mee te doen, kunnen de Boys zich geen puntverlies meer veroorloven. Vanaf 14.30 uur stelt Veensche Boys alles in het werk om de punten in Nijkerkerveen te houden.