Sparta krijgt te weinig in derby

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

Na winst in de eerste twee competitieduels was dit de eerste serieuze test voor de Nijkerkers. Spakenburg was de competitie dan wel gestart met een nederlaag, maar zal toch ook dit seizoen weer met de bovenste ploegen meedraaien. Met de wetenschap dat duels tussen Sparta en Spakenburg vaak doelpuntrijk zijn, zou het een mooie middag kunnen worden.

NIJKERK - Sparta Nijkerk had zaterdag lange tijd de controle en een 1-0 voorsprong op Spakenburg . De gelijkmaker viel echter uit de lucht evenals de beslissende treffers. Spakenburg won in de doelpuntrijke slotfase uiteindelijk met 2-3.

Sparta nam in de beginfase meteen het initiatief en lieten de blauwen geen moment in hun spel komen. De vroege voorsprong na zeven minuten van Albert van Nijhuis was daarbij mooi meegenomen. Ook na de voorsprong bleven de Nijkerkers het betere van het spel houden en niets wees erop dat Spakenburg een kampioenskandidaat zou zijn.

Slechts eenmaal waren de gasten gevaarlijk al was dat meteen een enorme kans, maar Zwarthoed schoot voor open doel over. Aan de andere kant had Sparta Nijkerk pech met een bal van Albert van Nijhuis op de binnenkant van de paal en enkele goede ingrepen van doelman Taberima. De sluitpost was nog een keer geslagen, maar het schot van Stefan Frederiksen schampte slechts de lat. Bij de rust had Sparta dus slechts een voorsprong van 1-0.

Na de pauze kwam er meer lijn in het spel van Spakenburg, mede door het inbrengen van Salim Amerzgiou. Toch hielden de Spartanen de gasten vrij eenvoudig onder bedwang met als gevolg dat er nog maar weinig gebeurde voor de doelen. En als er wat gebeurde, was het steeds in de buurt van Taberima. Totdat Ivo Rottiné halverwege een vrije bal mocht nemen na een onschuldige valpartij. Met een mooie boog verdween de bal via de onderkant van de lat in het Nijkerkse doel: 1-1. Het werd meer gelijkopgaand, waarbij beide ploegen de winst zochten, maar geen van beide hierin leek te slagen.

Counter

Totdat Salim Amerzgiou twee minuten voor tijd de bal kreeg op rechts, naar binnen sneed en geweldig uithaalde, waarbij de bal zelfs in de kruising bleef hangen: 1-2. Sparta zette alles op alles en kreeg via een counter ook nog de 1-3 te verwerken van Thijs Houwing. Een minuut later bracht Niels Vlugt de spanning weer terug (2-3), maar de resterende tijd was te kort om gelijk te maken. Joris van Rooijen zag nog wel de rode kaart, nadat hij onbehouwen een doorgebroken speler neerhaalde. Een triest einde van een vermakelijk duel waar Sparta het meeste recht had op winst, maar de punten meegingen naar Spakenburg.

Volendam

Zaterdag gaat Sparta Nijkerk op bezoek bij Volendam, dat zaterdag verrassend IJsselmeervogels op 1-1 hield. Vorig seizoen verloren de Nijkerkers fors in Volendam, dus de Spartanen moeten vol aan de bak om dit keer de winst wel mee naar Nijkerk te nemen. In Volendam begint het duel tussen de beide oranje/zwarte ploegen om 14.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie