Puttense automobilist vrijgesproken

11 september 2009 om 00:00 Nieuws

ARNHEM (APA) - Een 74-jarige automobilist uit Putten, die ervan werd verdacht in Nijkerk een ongeluk te hebben veroorzaakt waarbij een motorrijder gewond raakte, is door de Arnhemse rechtbank vrijgesproken. De rechters oordeelden dat het ongeval niet aan de Puttenaar te wijten is.

Het voorval gebeurde toen de bestuurder vanaf de Galvanistraat de Watergoorweg opreed. Een man op een motorfiets probeerde uit te wijken om een aanrijding te voorkomen, maar klapte tegen een aanhangwagen die in de berm stond. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn borstkas.

Justitie, die tegen de 74-jarige duizend euro boete en een voorwaardelijk rijverbod van drie maanden had geëist, stelde eerder tijden de behandeling van de zaak dat de motorrijder te hard reed. Maar de Puttenaar had met deze mogelijkheid rekening moeten houden, vond het openbaar ministerie.

Echter de rechtbank kon zich niet in die opvatting vinden. De snelheid die de bestuurder van de motor hanteerde moet volgens de rechters ‘zeer veel hoger hebben gelegen’ dan de 50 kilometer die op de Watergoorweg is toegestaan. De automobilist treft daarom geen schuld, aldus het vonnis.

advertentie
advertentie