NIJKERK - NSC is goed gestart in de eerste klasse met een 0-4 overwinning bij VSCO’61 in Oosterwolde.

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

Beide ploegen promoveerden afgelopen seizoen uit de tweede klasse, maar op basis van het vertoonde spel lijkt VSCO het moeilijker ter krijgen dan NSC. Na een betere start van VSCO’61 nam NSC halverwege de eerste helft ineens de leiding door Douwe van Dijk: 0-1. Daarna was NSC de betere maar wist niet meer te scoren voor rust.

Binnen tien minuten na rust was het duel gespeeld. VSCO’61 opende sterk maar NSC profiteerde optimaal van de onzekere defensie van de gastheren. Eerst scoorde Christiaan van de Kamp en even later zette Van Dijk de 0-3 op het bord. De spanning was weg en NSC controleerde het duel. Zowel VSCO’61 als NSC kreeg enkele mogelijkheden, maar alleen NSC vond nog het net. In de slotfase tekende invaller Rob van Diermen met een mooie stift voor 0-4.

Zo begon NSC sterk in de eerste klasse en zal ook zaterdag op eigen veld tegen FC Zutphen gaan voor een goed resultaat. Vanaf 14.30 uur zullen de blauwgelen strijden voor handhaving in de top. Met deze goede selectie en versterkte promotieregeling kunnen de Nijkerkers wellicht stunten dit seizoen.