Evenementendag in Nijkerkerveen

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

Wethouder Theo Manten komt om 9.45 uur om de festiviteiten met een daverende knal van een carbidbus op gang te schieten. De carbidbus wordt voorbereid door het Nijkerkerveense carbidteam, dat allerlei installaties bouwt om op spectaculaire wijze te kunnen schieten.

Vierde editie gezellige dorpsdag NIJKERKERVEEN - Voor de vierde keer wordt zaterdag de Evenementendag in Nijkerkerveen gehouden. Het evenement begint langzamerhand een traditie te worden. Zoals gebruikelijk zijn de meeste activiteiten te zien op het terrein aan de Van Dijkhuizenstraat tegenover nummer 6.

door Henk Brinkman

Een paar minuten later beginnen de feestelijkheden. Er is een grote kramenmarkt met sieraden, handwerk, merk horloges,tassen, Fendt artikelen, tuinartikelen, decoratie artikelen, kika beren, bloemen, houten speelgoed, ruitersportartikelen, kinderboekjes Aaltje en Geurtje, miniaturen en speelgoed, teveel om op te noemen. Daarnaast is er ook een rommelmarkt waar je terecht kunt voor kasten, theelepeltjes, spulletjes voor in de tuin of de badkamer, van serviesgoed tot gereedschap. Er zijn gratis kinderactiviteiten: springkussen en zandhoop met speelgoed. Tegen betaling diverse kinderworkshops zoals kaarsjes maken, schilderen op canvas doek. Voor de volwassenen zijn er workshops mozaïeken, demonstratie Turkse schilderkunst op water, beeldhouwer, en ook Judoclub Samurai. En er worden diverse oude ambachten gedemonstreerd.

Het hoofdprogramma is de oldtimertrek voor de sleepwagens: 16Kmclub en Down Under. Het Carbidteam start elke klasse met een knallend schot. Voor jongeren is er een Skeltertrek voor een klein bedrag per trek (voor het goede doel natuurlijk), direct naast de echte baan. En je krijgt sowieso, zoals het hoort bij (skelter)trekkertrek, een ‘herinneringscadeautje’. Vroeg in de middag vertrek voor het tourtochtje door Nijkerkerveen en de buurt.

Entree

Nieuw is dit jaar de entreeprijs van 2 euro die wordt gevraagd voor het bezoeken van het evenemententerrein, althans voor iedereen van 16 jaar en ouder. De prijs is nodig om de alcoholvergunning te behouden. Voor de biertappers is duidelijk wie wel en wie geen alcohol mag kopen.

De Stichting Evenementendag begon vier jaar geleden aan de Evenementendag om jaarlijks een gezellige dag voor het hele gezin en het hele dorp te organiseren. De opbrengst van de Evenementendag is bestemd voor goede doelen. Dit jaar gaat het geld naar het Jeugdwerk van de Hervormde Kerk en de Eben-Haëzerkerk. Ook is een deel bestemd voor de Stichting Tsjernobylkinderen uit Nijkerk.

De stichting bestaat uit mensen van de eerder genoemde kerken, Gerard van de Bunt, Johan van Soeren, Albert Hendriksen, Wim van de Visch, Gert Davelaar, Bettie Hendriksen, Ali van Soeren, Henk Hijwegen en Johrin Hijwegen. Jeugdlid is Gerco van de Visch

u Voor meer info: www.evenementendag-nijkerkerveen.nl

advertentie
advertentie