Sparta opent met winst

6 september 2009 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Nadat het gloednieuwe Businesshome was geopend, waren de voetballers zaterdag aan de beurt. Tegen Zwaluwen'30 werd wisselvallig gespeeld maar uiteindelijk wel verdiend gewonnen met 2-0. In de beginfase knalden de Nijkerkers uit de startblokken met een grote kans voor Maurice van der Wilt. Langzaam doofde het offensief en kwam ook de gasten uit Hoorn in het duel. Juist op dat moment was daar Albert van Nijhuis. Met een schitterende volley schoor hij de Nijkerkers aan de leiding en meteen zijn honderdste in de Hoofdklasse. Na rust was het intitiatief grotendeels voor Zwaluwen'30, maar de kansen voor Sparta Nijkerk. Van der Wilt was uiterst actief, mistte enkele goede kansen, maar scoorde uiteindelijk toch. In blessuretijd ontving hij een voorzet van Frederiksen en kopte hij feilloos de 2-0 eindstand op het bord. Een prima resultaat voor de Spartanen die dit seizoen weer hoog willen meedraaien in de hoofdklasse om mee te strijden om de promotieplaatsen voor de topklasse.