Skybox voor sponsors Sparta Nijkerk

2 september 2009 om 00:00 Nieuws

Ook Sparta Nijkerk, dat zich blijvend in de top van het amateurvoetbal wil nestelen, gaat nu mee in de trend. Zaterdag neemt ‘het Heerenveen van het amateurvoetbal’, zoals Nico Fiegen zijn club betitelt, het nieuwe businesshome en de daarbijbehorende businesstribune in gebruik.

Zaterdag wordt Businesshome geopend NIJKERK - Bij betaald voetbalclubs zijn ze niet meer weg te denken, de skyboxen voor sponsors. Maar ook in het amateurvoetbal worden steeds meer zogenaamde ‘businessseats’ geplaatst en vervolgens verkocht aan sponsors.

door Henk Brinkman

Sparta Nijkerk kent een grote businessclub die al tegen de 150 leden telt. Allemaal Nijkerkse zakenlieden en bedrijven met een warm hart voor de Nijkerkse hoofdklasser. De businessclub kende geen eigen onderkomen en daar moest maar eens verandering in komen. Het idee leefde al langer, maar vorig jaar werd besloten de daad bij het woord te voegen. Het dak boven de kleedruimtes, naast de kantine bood nog ruimte. In november begonnen de werkzaamheden. Nico Fiegen verhaalt van de gesprekken met bouwer Evan Kroon en andere leveranciers, die allemaal bereid waren tegen ‘matsprijzen’ hun materialen te leveren. Maar hij roemt ook het grote aandeel van vrijwilligers dat een bijdrage leverde. Fiegen: ,,Dit plan had tot een tweespalt kunnen leiden, maar toch ziet iedereen het belang ervan voor de club. Zonder anderen te willen vergeten, noem ik hier Gijs Bouw en Aart van Werkhoven die vrijwillig heel veel tijd en energie in het project hebben gestoken, terwijl ze hier na zaterdag niet meer zullen zitten.” Fiegen benadrukt wel dat het geld van de sponsors ook aan de jeugdopleiding en de lagere elftallen wordt besteed en niet alleen aan het vlaggenschip van de club.

Gijs Bouw en Aart van Werkhoven, beiden eerste elftalspelers in een periode dat de club nog heen en weer pendelde tussen de 2e en de 1e klasse, waren gemiddeld 15 tot 20 uur per week aan het werk. ,,Het meeste werk hebben we met z’n tweeën gedaan. Vooral het bouwen. Bij zwaardere klussen en bij opruimwerkzaamheden kregen we hulp.”

Fiegen is blij dat het werk erop zit, maar hekelt en passant de gemeente die volgens hem veel te laat met een onderzoek naar de behoefte aan sportaccommodaties is begonnen. ,,Sparta zit aan de grens en moet nu een ledenstop instellen. De lichtinstallatie is ontoereikend. Dat is frustrerend.” Zaterdag plaatste Sparta zich voor de volgende bekerronde. De wedstrijd tegen FC Zwolle wordt op woensdag 23 september om 17 uur gespeeld, omdat een avondwedstrijd niet goed mogelijk is.

Zaterdag wordt het nieuwe Businesshome geopend door de oprichter van de Businessclub, Klaas Bast. De comfortabele stoelen op de tribune worden verkocht aan sponsors voor een periode van vijf jaar. Stiekem hoopt Sparta hierdoor uit te groeien tot het AZ van het amateurvoetbal, dat ook een keer de titel wint.

Na de opening speelt Sparta om 15 uur de eerste competitiewedstrijd tegen Zwaluwen’30.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie