Mooi Kunstbusprogramma

19 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

Deelname aan de Kunstbus is mogelijk voor iedereen die ouder is dan 55 jaar. Rolstoelgebruikers moeten in staat zijn zelf in en uit de rolstoel te komen! Het programmaboekje ligt de laatste week van augustus bij boekhandel ’t Laakmannetje op de Wiekslag in Hoevelaken. Liefhebbers kunnen zich opgeven voor één of meer onderdelen door het bijgevoegde aanmeldingsformulier ingevuld in te leveren vanaf 9.00 uur op woensdag 9 september 2009 in de hal van De Stoutenborgh, Sportweg 23 in Hoevelaken.

HOEVELAKEN - ,,Even een poosje in een andere wereld zijn en de zinnen verzetten in de zorgelijke tijd waarin wij leven”, zegt Jaap Burger, voorzitter van Stichting Kunstbus Hoevelaken. Het programma voor het seizoen 2009 – 2010 heeft, in tegenstelling tot de twaalf voorgaande edities, nu vijf evenementen op het gebied van kunst en cultuur. Een goede mix van ballet, toneel, museumbezoek (Hermitage) en muziek en dans.

Inschrijving wordt behandeld in volgorde van binnenkomst. Het is derhalve zaak, gezien de grote belangstelling in het verleden, er tijdig bij te zijn. Bij voldoende deelname – minimaal veertig personen – zal er voor elke activiteit van de Kunstbus maximaal één bus rijden. De deelnemers krijgen een bericht van inschrijving en de wijze van betaling. Geruime tijd van tevoren ontvangen zij bericht over vertrektijden en opstapplaatsen in Hoevelaken. Bij verhindering dient men zelf voor vervanging te zorgen en er wordt geen restitutie verleend. Voor meer informatie: Jaap Burger, telefoon 033-2545560, Harry Luth, 033-2537088 of Nelleke Spoorenberg 033-2534730.

Beperkte mobiliteit, slechter zien, druk verkeer en dure parkeertarieven kunnen voor ouderen een reden zijn om af te zien van een bezoek aan schouwburg, museum of concertzaal. Daarnaast speelt een gevoel van onveiligheid mee om op donkere winteravonden (alleen) op pad te gaan. De Kunstbus voorziet in dit opzicht duidelijk in een behoefte en wint nog steeds aan populariteit. Er kunnen vijftig liefhebbers mee. De voorbereiding van het programma vergt in de vroege zomermaanden de nodige inspanningen van het bestuur. Schouwburgen worden aangeschreven, musea bezocht, kaarten geregeld, zo snel mogelijk geboekt en de bus besteld. Jaap Burger: “De belangstelling is zo groot dat niet iedereen meekan en daarom hebben we dit jaar vijf evenementen om meer mensen een kans te geven om uit te gaan. Bij het opgeven voor de gewenste activiteit is er nu de mogelijkheid om op het aanmeldingsformulier een reservevoorstelling aan te kruisen die men wil bezoeken als één van de opgegeven voorstellingen reeds is volgeboekt.”

Door de goede contacten die het bestuur in de loop der jaren geeft opgebouwd met concertzalen en schouwburgen krijgt de Kunstbus Hoevelaken de mooiste plaatsen in het midden van de zaal. Ook met busmaatschappij Vlastuin is een warme band ontstaan en reizen de 55-plussers comfortabel voor een redelijke prijs. “De deelnemers hebben bijvoorbeeld voor nog geen vijftig euro een geheel verzorgde dag in Amsterdam met een bezoek aan de Hermitage, onder leiding van gidsen, en een gezamenlijke lunch.”

u Voor bijzonderheden over het programma: Zie de rechterkolom op deze pagina.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie