Geen woning voor oudere niet-Nijkerkers

22 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Aanleiding voor de briefwisseling was de situatie van een ouder echtpaar, niet in Nijkerk woonachtig, waarvan de vrouw om medische reden niet meer terug kan in de oude woning. Het echtpaar wilde graag in Nijkerk komen wonen, waar hun kinderen wonen. Die zouden hen dan mantelzorg kunnen verlenen. Maar de Woningstichting oordeelde dat het echtpaar niet voor een urgentieverklaring in aanmerking kwam. Maatschappelijk werkster mevrouw Van Berkum schreef daarop een brief naar het gemeentebestuur, waarin zij haar bevreemding over de gang van zaken uitsprak, omdat de gemeente in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning veel belang hecht aan mantelzorg.

NIJKERK - ,,Mensen die niet in Nijkerk wonen kunnen onder de huidige regels niet in aanmerking komen voor een urgentieverklaring in Nijkerk,” stelde wethouder Renger Walet in een toelichting op een brief die het gemeentebestuur heeft dinsdag 21 juli heeft verzonden aan een maatschappelijk werkster van verpleeghuis Zilverschoon.

door Henk Brinkman

Renger Walet stelde dat de regels voor woonruimteverdeling in overleg tussen gemeente en woningstichtingen is vastgesteld en dat WSN volgens de regels heeft gehandeld. Hij wees er wel op dat dit systeem in september opnieuw wordt besproken met de corporaties. ,,Ik doe geen toezegging hierover, maar dit signaal nemen we wel mee.”

Het betrokken echtpaar heeft inmiddels een woning in Nijkerk gevonden in een particuliere huurwoning.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie