Sparta Nijkerk stelt ledenstop in

22 juli 2009 om 00:00 Nieuws

,,Je hoort vaak mensen klagen over het gemeentebestuur,” zegt Koopman. ,,Dat doen wij nu natuurlijk ook, maar ik vind dat klachten wel reëel moeten zijn en dat is onze klacht. Volgens de normen die het NOC/NSF hanteert zou Sparta 7 speelvelden en 3 trainingsvelden nodig hebben. Officieel hebben we 4 velden en een trainingsveld. In overleg met NSC gebruiken we ook een veld op hun complex en we huren ook vaak een veld van Sparta korfbal. Maar op termijn biedt dat geen soulaas.”

Gemeente te langzaam met plannen NIJKERK - Voetbalclub Sparta Nijkerk stelt een ledenstop in. Voorzitter Wim Koopman zag deze situatie allang aankomen en heeft daar ook aandacht voor gevraagd bij het gemeentebestuur. Maar het gemeentelijk onderzoek naar de sportbehoefte is pas dit voorjaar gestart. ,,Dat is voor ons te laat,” zegt Koopman.

door Henk Brinkman

Kleedkamers

Volgens diezelfde normen zou de club 20 kleedkamers moeten hebben. Er zijn er 14. Koopman: ,,De mini’s moeten we al spreiden en voor de dames hebben we maar één kleedkamer, zodat zij bij de tegenstander in één ruimte zitten. Dat leidt er nu toe dat spelers soms gedwongen zijn thuis te gaan douchen en dat kan eigenlijk niet. We willen graag sport aanbieden, maar dan wel onder goede omstandigheden en met kwaliteit.”

Sparta groeit en de club heeft kennelijk een grote aantrekkingskracht. ,,Onze A1, B1 en C1-junioren spelen allemaal op landelijk niveau. We zijn hartstikke blij dat iedereen graag bij ons wil voetballen,” zegt Koopman, die er overigens op wijst dat Sparta geen actief beleid voert om spelers van andere verenigingen weg te halen. ,,Zeg maar gerust een antibeleid. Dat doen we alleen voor het 1e elftal.”

De keerzijde van het succes is de beperkte accommodatie. ,,We staan echt met de rug tegen de muur. Een jaar geleden hebben we ook al een ledenstop overwogen, maar toch uitgesteld. We willen dit niet, maar we moeten nu wel. We hebben nu 61 teams, die we een plekje moeten geven. We zouden eigenlijk drie kunstgrasvelden moeten hebben. Die zijn veel vaker te bespelen en kunnen ook voor trainingen worden gebruikt.”

Koopman is blij dat nu het onderzoek naar sportbehoefte is gestart, maar meent dat dit vee te lang heeft geduurd. ,,In 2006 werd er al over gesproken en wanneer het gereed is, is mij niet bekend.” Het gemeentebestuur kon nog geen reactie op de klachten van Koopman geven.

Belastingperikelen

En passant gaf Koopman nog een reactie op het bericht van de belastingdienst dat veel amateurclubs hun zaken niet op orde hebben en een naheffing van de belasting kunnen verwachten, die in sommige gevallen kan oplopen tot 100.000 euro. Koopman: ,,In 2005 heeft de belastingdienst onze boeken onderzocht en moesten we een naheffing betalen voor dingen die we verkeerd hadden gedaan. Daarvoor hebben we een regeling getroffen en dat is afgehandeld. Voor zover ik weet gaat alles nu goed.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie