Willemijns Winkeltje in eigen stijl

15 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Veel bloemetjes, stippen, strepen, van alles wat. Het is de combinatie kinderkleding en accessoires, die de mensen aanspreekt. Maar zij volgt vooral haar eigen stijl.

NIJKERK - Margriet Maessen is dolgelukkig in haar eigen winkeltje aan de Hogenhof. Het winkeltje springt ook van veraf in het oog door de vele kleurrijke artikelen die zij verkoopt.

door Maureen van Goethem

,,Drie jaar geleden ben ik met de webwinkel gestart. Na de geboorte van mijn dochter Isis, waarvan de tweede naam Willemijn is (vernoemd naar haar oma), miste ik leuke accessoires. Daarbij kwam dat ik zelf meer om handen wilde hebben, ik werkte maar twee dagen in de week. Het viel mij op dat bestellingen via internet niet netjes werden opgestuurd, of het duurde erg lang voordat ik het binnen had. Daarop besloot ik zelf iets te beginnen.”

Uit de hele wereld

Margriet krijgt bestellingen uit de hele wereld. ,,Niet alleen mensen uit Nijkerk of de regio, maar zelf mensen uit Australië, Frankrijk, Ibiza, Canada of Engeland hebben mijn website gebonden. Boven verwachting loopt alles op rolletjes.”

Niet alleen mensen uit Nijkerk begonnen het te ontdekken en toen kreeg zij de vraag of de klanten konden komen kijken. “Alles was thuis opgeslagen en steeds meer verzoeken kwamen binnen. Daarop leek het mij verstandig een pandje te zoeken. Toevallig kwam ik iemand van Hoda tegen die aan mij vroeg of ik de etalage met mijn spullen wilde vullen. Dan konden de mensen de bestellingen ook daar ophalen. Dat was eind 2007 en toen kwamen er nog meer reacties.”

De stap naar een eigen winkel werd heel erg klein. Willemijns Winkeltje groeit snel uit haar jasje. Er kwamen ook meubeltjes bij en meer accessoires. ,,In de tussentijd merkte ik dat je voor deze spullen eigenlijk naar Amersfoort moet. Eigenlijk alles bij elkaar moest er gewoon een winkel komen.”

Nieuw winkelpand

Margriet gaat op zoek met in haar achterhoofd dat zij vanuit het nieuwe winkelpand de toren kan zien. ,,Ik heb mijn hart verpand aan Nijkerk, dus dat ik de toren kan zien was eigenlijk een vereiste. Ik zie net een puntje. Ik las dat dit pand te huur was en toen was alles snel geregeld. “ Heel belangrijk zijn de stippen die zij op de muur heeft behangen. Margriet is er dol op. Ook op de website zijn de stippen een herkenbare factor. ,,Echt Willemijns Winkeltje”.

u Willemijns Winkeltje. Hogenhof 2, Nijkerk. Tel. 06-49019806. www.willemijnswinkeltje.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie