Campingbewoners vechten door

1 juli 2009 om 00:00 Nieuws

De bewoners hebben veel vragen. Over de Milieu Effectrapportage die wordt uitgevoerd, maar waarvan nog geen uitslag is; over de verslonzing van de camping; over de toeristenbelasting; over de bestuurlijke structuur van de RGV en over de verliezen die de RGV zou hebben geleden als gevolg van de crisis. Zaterdag hielden zij een bijeenkomst in de kantine van de camping. Aanvankelijk zou ook SP-Tweede Kamerlid Hans van Leeuwen aanwezig zijn, maar die was uiteindelijk verhinderd. Alle vragen kwamen aan de orde.

Milieu-effect rapport is pas in de herfst klaar NIJKERK - De bewoners van camping Nieuw Hulckesteijn blijven strijden voor hun plekje op de camping aan de Zeedijk. De Recreatie Gemeenschap Veluwe wil de camping sluiten en in plaats daarvan een vakantiepark aanleggen met luxe bungalows. De bewoners zitten vol met vragen.

door Henk Brinkman

Geen dubbele pet

Wethouder Bert de Graaf ontkent dat er sprake is van dubbele petten. ,,In het bestuur van de Holding RGV zitten wethouders van Veluwse gemeenten. Maar die bestuurders hebben geen zeggenschap over de verschillende BV’s die onder de holding vallen. Daarom is er geen sprake van dubbele petten, zoals sommigen suggereren. Dat zou ik ook niet willen.”

Hij heeft inmiddels een bezoek gebracht aan de camping om de situatie in ogenschouw te nemen. ,,Ik moet zeggen dat het er goed uitziet. Alleen is op sommige stacaravans beslag gelegd door schuldeisers. Die plekken mogen niet worden betreden en daar verwildert de boel.”

De Graaf stelt dat er geen sprake van kan zijn geweest dat er toezeggingen zijn gedaan over verlaging van de toeristenbelasting. ,,Die belasting geldt voor iedere recreant en daar maken we geen uitzondering op.”

Miljoenenverlies

RGV-directeur Droogh erkent dat de RGV veel geld heeft verloren door de kredietcrisis. ,,Dat staat ook in ons jaarverslag. Het gaat echter om beleggingen die zijn verdampt door de crisis, net zoals bijvoorbeeld pensioenfondsen. We hebben geen operationeel verlies gelden. Integendeel. Dit verlies staat de plannen voor Nieuw Hulckesteijn niet in de weg.”

Droogh verwacht dat de MER in het najaar wordt afgerond. ,,We doen dat liever heel goed en grondig. Dat is belangrijker dan de snelheid.” Bert de Graaf verwacht de MER in november in de gemeenteraad te kunnen bespreken. De Graaf: ,,Voor zo’n rapport moet, zeker in die omgeving met een beschermd natuurgebied, een langere periode worden uitgetrokken. Vandaar dat het wat langer duurt.”

Zuidwal

Martin Thies van Jachthaven De Zuidwal verwijst geruchten als zou het bestuur van de jachthaven met andere jachthavens hebben afgesproken de Nijkerkse jachthaven niet te vergroten naar het rijk der fabelen. De Zuidwal staat positief tegenover de plannen van de RGV. ,,Maar het gaat om het uiteindelijke resultaat. Dat zullen we dan bespreken. Wij hebben onze voorwaarden besproken met de RGV. “

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie