Ontknoping nadert voor ‘Fitste gemeente van Gelderland’

15 juni 2009 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - anaf begin maart is de strijd om de titel ‘Fitste gemeente van Gelderland 2009’ aan de gang. De gemeenten Nijkerk, West Maas en Waal, Beuningen, Buren, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Lochem en Culemborg zijn de strijd aangegaan. Donderdag 18 juni wordt in het Omnisport te Apeldoorn bekend welke gemeente heeft gewonnen. Het team met de meeste fitheidswinst binnen 12 weken is de winnaar.

Het doel van de Fitste gemeente van Gelderland is om ambtenaren bewust te maken van het belang van een fitte leefstijl, maar ook om inwoners van de gemeenten het goede voorbeeld te laten zien. De ambtenaren kunnen inwoners niet alleen laten zien dat zij sporten en bewegen belangrijk vinden, maar ook zelf daadwerkelijk actief sporten en bewegen. Dit jaar namen 170 ambtenaren deel aan de competitie die georganiseerd wordt door de Gelderse Sport Federatie.

De fitheid van de gemeenteteams wordt voor én na het sportprogramma van 12 weken in de lokale sportschool getest. Het verschil tussen de eerste en tweede test wordt uitgedrukt in fitheidswinst. De gemeente waarvan het team de meeste fitheidswinst heeft behaald, mag zich een jaar lang ‘Fitste Gemeente van Gelderland’ noemen. Vorig jaar won Beuningen deze titel.

Donderdagmiddag 18 juni maakt een bekende topsporter in het Omnisport in Apeldoorn de winnaar bekend. Eerst strijden de deelnemende teams voor de allerlaatste keer tegen elkaar tijdens een sportmiddag. Vervolgens vindt vanaf 16.15 uur de prijsuitreiking plaats in het sportcafé van Omnisport.

Op www.gelderland-sport.nl kunt u meer informatie over ‘de Fitste gemeente van Gelderland’ vinden en op www.gemeente.nu de ervaringen van de deelnemers. Voor meer informatie kunt u terecht bij Ellen Maas van de Gelderse Sport Federatie. Zij is te bereiken via 026-35 40 381 of via ellen.maas@gelderland-sport.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie