Arrestant Goudreinet Barneveld blijkt drugsbaron Charles Zwolsman

12 juni 2009 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - De nationale recherche heeft donderdagmiddag de 53-jarige drugsbaron Charles Zwolsman gearresteerd, vlakbij de ingang van restaurant De Goudreinet, aan de Zelderseweg tussen Barneveld en Terschuur.

Zwolsman wordt er volgens het Openbaar Ministerie van verdacht leiding te geven aan een criminele organisatie die op grote schaal hennep verbouwt en verhandelt en crimineel geld witwast.

Een ooggetuige verklaarde donderdagmiddag aan collega's van de Barneveldse Krant dat de arrestatie even na 14.00 uur vlak voor de ingang van het restaurant plaatsvond. ,,In de buurt van de entree stond een auto geparkeerd met twee of drie inzittenden”, aldus de ooggetuige. ,,Plotseling naderden twee auto’s met hoge snelheid. Er sprongen acht agenten uit met getrokken pistolen, die de geparkeerde wagen omsingelden. De inzittenden werden binnen enkele tellen geblinddoekt en geboeid meegenomen.” Woordvoerder Wim de Bruin van het Openbaar Ministerie bevestigt de arrestatie. Het gaat om een actie van het Korps Landelijke Politiediensten. Volgens het OM is er nieuw bewijs tegen Zwolsman. Hij zou opnieuw een behoorlijk aantal wietplantages in Nederland en het buitenland hebben opgezet.

Hennepkwekerijen

Naast de arrestatie in Barneveld werd donderdagavond in Spanje Scarlet D, de 42-jarige vriendin van Zwolsman gearresteerd, tien anderen (zeven mannen en drie vrouwen) werden aangehouden in Huizen en Purmerend. Daarnaast werden in Naarden en Almere hennepkwekerijen ontmanteld met enkele honderden wietplanten. Bovendien is bij doorzoekingen van de woningen van de verdachten beslag gelegd op drugs, contant geld, administratie, computers en mobiele telefoons.

Zwartebroek

Zwolsman werd eerder in oktober 2006 in zijn toenmalige woning in Zwartebroek gearresteerd, waarbij beslag gelegd werd op onder meer zo’n tweeduizend kilo hasj, zestig kilo amfetamine, vier vuurwapens, auto’s en meer dan honderd mobiele telefoons en sim-kaarten. Hij werd begin vorig jaar door de rechtbank in Arnhem vrijgelaten, maar hij moet nog terechtstaan. Z. en vier medeverdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Arnhem. Het Landelijk Parket heeft aan de Spaanse autoriteiten de uitlevering gevraagd van de vriendin van Zwolsman. In 1995 werd Zwolsman ook al gearresteerd en veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie