Nieuw pand voor Samurai

10 juni 2009 om 00:00 Nieuws

,,Het is een complete sport en goed voor je geestelijke en lichamelijke ontplooiing”, vindt hij.

HOEVELAKEN - Herman Reemst, hoofdtrainer van Judoclub Samurai uit Hoevelaken, is dolgelukkig: Na jaren van onderhandelen over een nieuwe locatie heeft de vereniging begin mei het nieuwe pand aan De Wel 6d in het multifunctionele centrum van Health en Sportcenter de WELNESS betrokken. Hier heeft de club een nieuw onderkomen en heeft het voor het eerst in het bestaan een eigen ‘vaste’ dojo (judozaal). Vanaf zijn tiende is Herman Reemst al bezig met judo en dat vindt hij nog steeds erg leuk.

door Maureen van Goethem

Ook lesgeven geeft hem een volddoening: ,,Je brengt mensen kennis en discipline bij en het besef om met een respectvolle manier met elkaar om te gaan”.

Judoclub ‘Samurai’ werd op 6 februari 1973 opgericht en is daarmee één van de oudste sportverenigingen van Hoevelaken. In de jaren ‘70 en ‘80 had de vereniging nationale bekendheid en werden er veel prijzen behaald op nationale en regionale toernooien. Hoevelaken stond op de judokaart.

De club was groot en had ongeveer 400 leden. Bij de vereniging kon er destijds niet alleen gejudood worden, maar ook jiu-jitsu en taekwondo beoefend worden. Na het vertrek van de jiujitsu- en taekwondo-trainers vervielen deze sporten rond ‘98/’99. De judoclub, was weer een echte judoclub.

In 2000 werd de club overgenomen en na diverse bestuurswisselingen was de vereniging op sterven na dood. Er waren nog ongeveer 40 actieve judoka’s over.

Met een nieuwe trainer en eigenaar, die naast judo ook weer jiu-jitsu gaf klom het ledenaantal naar ongeveer 130 leden. Op 1 januari 2008 nam Herman Reemst de club over, met 54 judoleden. Hij wil de club weer stabiel en gezondmaken en weer terugbrengen waar het hoort: op de regionale en misschien wel nationale judokaart.

Op deze nieuwe locatie kan de club weer groeien met het aanbod dat wordt uitgebreid met tuimeljudo (peuters vanaf 2,5 jaar kunnen spelenderwijs kennismaken met stoeien, rollen, vallen en opstaan), volwassenenjudo en kickboksen. En vanaf september komt er weer jiujitsu bij de club, voor zowel jeugd als volwassenen.

Daarnaast is er voor het eerst in het bestaan de mogelijkheid om te fitnessen en te spinnen. Sinds de opening van de WELNESS heeft zich een flink aantal nieuwe leden ingeschreven.

Er zijn voor iedere leeftijdscategorie proeflessen te volgen. Daar kan iedereen zich van tevoren voor opgeven. Leden uit alle leeftijdscategorieën zijn van harte welkom.

uJudoclub ‘Samurai’, De Wel 6d, Hoevelaken. Tel. 033 25 424 90. www.judoclubsamurai.nl

Er zit -na het betrekken van een eigen pand- weer muziek in judoclub Samurai uit Hoevelaken.

advertentie
advertentie