Buro SON voor tuin- ontwerpen

27 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Eenmaal in Nederland begon ze voor zichzelf. Sonja vind zichzelf een ‘bewuste groeier’, heeft inmiddels vier medewerkers en twee freelancers die allen werkzaam zijn bij Buro SON.

NIJKERK - Iedereen loopt elke dag door het werk van tuin- en landschapsarchitecten. Straten, pleinen, parken en plantsoenen zijn hier duidelijke voorbeelden van. Sonja van Wieringen heeft ‘haar’ Buro SON zo’n zestien jaar geleden opgestart en is van jongs af aan al helemaal thuis in de wereld van de tuin- en landschapsarchitectuur.Sonja is als dochter uit een hoveniersgezin in de buurt van Amsterdam, al vroeg in aanraking gekomen met het groene vak. Haar opleiding genoot ze in België, daarna keerde ze terug.

door Maureen van Goethem

Ooit is zij zelf thuis begonnen, gewoon achter de tekentafel. ,,Die tekentafel staat nog steeds hier in mijn kantoor, die doorstaat alle groei. En ondertussen wordt hier beneden volledig op de computer gewerkt, er zit dus niemand meer achter de tekentafel, mijzelf uitgezonderd. En verder wordt tegenwoordig alles veel mooier gepresenteerd als dat ik het vroeger kon, met mijn pennetje. Het is allemaal flitsend, in kleur en driedimensionaal.”

Overigens hoeft het inschakelen van een architect helemaal niet duur te zijn. ,,Of het een klein of groot project is, dat maakt niet uit. Wij stellen alles in het werk om iedereen van een mooie tuin, park of plantsoen te voorzien.”

Tuin- en landschapsarchitecten zijn onafhankelijk en behartigen de belangen van de opdrachtgever. Dat kan een tuinbezitter zijn, maar ook buurtbewoners, een sportclub of de overheid. ,,Wij hebben bijvoorbeeld in opdracht van de gemeente Nijkerk dit jaar een aantal groenrenovaties uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld aan Het Hazeveld.”

Bij Buro SON kan iedere particulier of bedrijf gebruikmaken van een schetsservice. Dit bestaat uit het maken van een schetsontwerp bij u thuis. ,,Voor circa 350 euro komt één van onze ontwerpers een dagdeel bij u thuis schetsen. Dit heeft als voordeel dat wij uw tuin zelf zien en de sfeer en de inrichting van uw huis en omgeving ervaren. Uw wensen of vragen kunt u met ons bespreken waarna we verschillende studieschetsen maken. Deze worden uitgelegd aan de hand van afbeeldingen in boeken die wij meenemen. Uw eerste keus wordt verder uitgewerkt tot een schetsontwerp op schaal, waarin de verschillende onderdelen van de tuin vakkundig zijn vormgegeven. Met dit schetsontwerp kunt u direct aan de slag, zodat uw droomtuin verwezenlijkt wordt.” Kijkt voor meer informatie op de website van Buro SON, www.buroson.nl.

uSON Bureau voor tuin- en landschapsontwerpen. Huserstraat 3, Nijkerk. Tel. 033-2461044.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie