Première van musical ‘Ester’

27 mei 2009 om 00:00 Nieuws

‘Ester’ is een verhaal uit de Bijbel, maar ook een verhaal, dat zo over te plaatsen is naar onze tijd. Die link naar het heden wordt in het verhaal dan ook heel duidelijk gemaakt. De musical ‘Ester’ is geschreven door Gerard van Midden en met muziek van Gerard van Amstel. De initiatiefneemster is Nel Stoffelsen, die zeer enthousiast is over het tot dusver bereikte resultaat: ,,Een musical is spelenderwijs iets opbouwen, en dat is ons heel goed gelukt. In juni vorig jaar was de eerste informatieavond over de musical Ester. Ruim 40 mensen zaten stil bij elkaar. Is een musical wel leuk? Is het wel iets voor mij? Kan ik wel zingen, dansen toneelspelen?”

Twee van de drie voorstellingen al uitverkocht HOEVELAKEN - De spanning stijgt; nog een paar dagen en dan moet de musical er staan. Ruim 9 maanden, elke maandagavond, hebben zo’n 50 mensen er keihard aan gewerkt. De musical is een groepsproces of wellicht beter gezegd een groeiproces geworden. De musical ‘Ester’ wordt komend weekend drie keer opgevoerd in ‘De Eshof’, op zaterdag 30 mei twee keer, om 14.30 en 20.00 uur en op zondag 31 mei om 14.30 uur.

door Gerrit Steen

‘Dolenthousiast’

,,In september waren 50 mensen na de eerste musicalrepetitie dolenthousiast. Een musical spelen is geweldig. Je ontmoet elkaar eens op een heel andere manier. Spelenderwijs, letterlijk, ontstaan er nieuwe contacten. Ook dit is een manier om met geloof en levensvragen en met elkaar bezig te zijn. En het enthousiasme van de eerste repetitie is gebleven.’’

Regisseur Brigitte Lammers vult aan: ,,Ester is een verhaal dat zich uitstekend leent voor een musical. Het speelt zich af in vroegere tijden en in een paleis. Deze musical laat echter meer zien dan alleen het verhaal van Ester. Het heeft een onderliggend thema, namelijk ‘Vluchtelingen zijn van alle tijden en beperken zich niet tot één soort mens’. We zien op het Journaal dagelijks het bewijs daarvan.

Een musical is een samenspel tussen muziek, zang, beweging, dialogen en natuurlijk decor, kleding en licht. Daar zijn heel veel mensen voor nodig. Gelukkig waren er veel mensen die wilden meewerken. Heel bijzonder is de samenstelling van deze groep. Waar maak je het mee dat mensen van 10 tot 80 jaar samen met plezier werken aan hetzelfde doel? Een musical vraagt van de deelnemers om dingen te doen die ze niet gewend zin. Zingen in een koor is iets heel anders dan zingen, bewegen en spelen op een toneel! We hebben vol bewondering naar de spelers gekeken, de teksten van de dialogen en van de liedjes werden in een snel tempo ingestudeerd en dat maakt het voor een regisseur heel prettig om te werken.”

Uitverkocht

Van de drie voorstellingen zijn er twee uitverkocht, kaarten voor zaterdagmiddag 14.30 uur zijn nog te koop bij boekhandel ’t Laakmannetje en Roodbeen in Nijkerk en in de bibliotheken in Hoevelaken en Nijkerk. De prijs is € 7,- per stuk.

:Meer informatie op www.musical-hoevelaken. nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie