Veensche Boys degradeert naar tweede klasse

27 mei 2009 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Veensche Boys is er zaterdag niet in geslaagd de achterstand van afgelopen donderdag tegen AZSV recht te zetten. Door een gelijkspel (1-1) in Aalten degradeert Veensche Boys naar de tweede klasse.

Donderdag deed Veensche Boys zichzelf tekort door vele kansen te missen en in een tijdsbestek van vijf minuten twee doelpunten weg te geven. De 1-2 nederlaag moest in Aalten worden rechtgezet tegen AZSV.

Weer kregen de Boys al na drie minuten een enorme kans om de score te openen, maar Ferdi van de Pol schoot tegen doelman Ebbers. In tegenstelling tot donderdag was dat lange tijd de enige mogelijkheid om de score te openen. De tweede kwam na 35 minuten en betekende de 0-1. Mark Koelewijn bleef rustig na een voorzet van Bakker en omspeelde de doelman. De voorsprong was een grote steun in de rug van de Veenders.

Al na drie minuten in de tweede helft kreeg AZSV echter een terechte strafschop en Stijn ter Haar bracht de 1-1 op het bord. Veensche Boys was aangeslagen, maar probeerde nog wel de bevrijdende tweede treffer te scoren. Pas in de slotfase waren ze echt dicht bij een treffer, maar het lukte niet. De 1-1 betekende na de de 1-2 van donderdag dat Veensche Boys degradeert naar de tweede klasse.

Het gebrek aan scorend vermogen en onzorgvuldig verdedigen is de ploeg uit Nijkerkerveen uiteindelijk opgebroken. "Dit komt hard aan," vertelde aanvoerder Friso Doornhof, "nu moeten we volgend seizoen maar proberen aan te tonen dat we te goed zijn voor de tweede klasse. Dit seizoen hebben we het met z'n allen geheel onnodig laten liggen."