Moons nieuwe eigenaar van Intratuin

20 mei 2009 om 00:00 Nieuws

dfoor Maureen van Goethem

NIJKERK - Wat zo’n 50 jaar geleden begon als groentebedrijf, met onder meer. sla, tomaten en komkommers is in de laatste 30 jaar uitgegroeid tot een professioneel en creatief bedrijf in de planten- en bloemensector.

Jan Walet van Intratuin Nijkerk heeft het eigenaarstokje afgelopen januari overgegeven aan Marcel Moons. Walet is geboren en getogen in Nijkerk. Hij heeft het bedrijf samen met zijn vader eigenhandig opgebouwd. Walet: ,,Henk Buijtenhuis was het eerste personeelslid dat ik zelf aangenomen heb, 31 jaar geleden. Het is heel leuk dat hij is gebleven.”

Buijtenhuis is als winkelmanager het gezicht van het bedrijf en vindt de sfeer nog steeds zeer prettig: ,,In de loop der jaren is hier qua winkelvloer veel veranderd en ik heb hier alle functies zo’n beetje wel bekleed. Was de sfeer niet goed geweest dan was ik al lang weggeweest.”

In 1983 heeft Walet het bedrijf, dat inmiddels Tuincentrum Walet heette, van zijn vader gekocht. Vijftien jaar later heeft hij zich bij de Intratuin organisatie aangesloten. ,,Daarna is het vrij snel gegaan; de ontwikkelingen gingen gewoon door. Stap voor stap kwam er eigenlijk steeds meer bij,” vertelt Buijtenhuis.

Nieuwe eigenaar Marcel Moons begon negen jaar geleden bij Intratuin als bedrijfsadviseur vanuit het hoofdkantoor. Hij gaf advies aan de ondernemer over alle zaken die in het bedrijf geregeld moesten worden.

Moons: ,,Advies over marketing, inkoop, routing en alle zaken waar je in een bedrijf tegenaan loopt. Ruim zeven jaar geleden ben ik gevraagd om part-time een winkel te gaan leiden. Dat ging heel goed en was heel leuk. Toen ben ik in september 2007 in Amersfoort terechtgekomen.”

In deze periode hadden Jan Walet en Marcel Moons meerdere keren contact met elkaar. Dit klikte zo goed, dat er op een gegeven moment sprake was van de overname van Intratuin Nijkerk. Moons: ,,Wij kenden elkaar tenslotte al zo’n negen jaar.” Walet: ,,En dat scheelt enorm.” 30 Juni is zijn laatste dag bij het bedrijf waarna hij met zijn vrouw gaat genieten van zijn ‘vrije’ tijd in een nieuw huis in Putten.

Op dit moment worden er plannen ontwikkeld om de winkel voor de komende vijf jaar klaar te stomen. Dit betekent meer aandacht voor complete assortimenten en trends waarmee de hele tuin en huis verfraaid kan worden. Dit leidt tot meer overzicht in de grote winkel en gemak voor de klant.

uIntratuin, Het Spaanse Leger 1, Nijkerk. www.intratuin.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie