Pedicure-salon Lien is huiselijk

20 mei 2009 om 00:00 Nieuws

,,Veel mensen hebben last van hun voeten. De voeten hebben het zwaar te verduren, ze dragen iemands volledige gewicht.’’ Aan het woord is pedicure Nicolien van Kooten. ,,Voeten worden vaak vergeten maar zijn een belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam. Veel problemen aan de voeten kunnen voorkomen worden, door het dragen van de goede schoenen en een regelmatig bezoek aan de pedicure. Ik vind het leuk om direct resultaat te zien, ook al duurt een behandeling enkele keren.”

NIJKERK - Nicolien van Kooten (23) werkte bij haar vader in de zaak, toen zij eigenlijk het over een andere boeg wilde gooien. Zij besloot een opleiding tot pedicure te gaan volgen, waaraan zij samen met haar moeder begon. Tijdens de opleiding is zij getrouwd met Gert en afgelopen jaar heeft zij praktijk en theorie diploma’s gehaald. Zij volgde haar hart en daarom opende zij in het najaar van 2008 haar eigen salon bij huis. Tijd voor een kijkje in de huiselijke, warme ‘bedrijfsruimte’.

door Maureen van Goethem

Van Kooten: ,,Een pedicure verwijdert onder meer eelt, likdoorns, het knipt en freest nagels op de juiste wijze en lost nagelproblemen op,” vertelt Nicolien. ,,Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten hoort er ook bij. En als afsluiting een voetmassage!”

Naast de standaard en luxe pedicure behandelingen kan Nicolien ook benen harsen, of u verwennen met een ‘hotstone’-massage. ,,Dit is een heerlijke massage met warme vulkanische stenen van ongeveer 38 graden en heerlijke olie. Alle drukpunten worden gemasseerd op de voeten en benen, voor een totale ontspanning.”

Veel diabetische patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Van Kooten: ,,omdat ik een cursus ‘Diabetische Voet’ heb gevolgd kan ik professionele hulp en verzorging verlenen. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. Op dit moment ben ik ook nog bezig met een cursus voetverzorging bij reumapatiënten. Mensen met reuma vereisen extra zorg omdat de voeten extra kwetsbaar en vaak extra gevoelig zijn.”

Zoekt u een origineel cadeau voor een vriendin, vriend of familielid denkt u dan eens aan een pedicurecadeaubon. Deze zijn verkrijgbaar in de salon voor elk gewenst bedrag. ..U kunt uw voeten door mij laten verzorgen met een behandeling. Mijn salon is anders dan andere salons, vooral vanwege de huiselijke en warme sfeer. Ook is er voldoende parkeerruimte vlakbij de salon, zodat moeilijk lopende klanten niet te ver hoeven gaan,” aldus Nicolien.

u Pedicure Lien, is gevestigd aan de Oude Barneveldseweg 18, Nijkerk. Tel. 033-7539201 of 06-24105588.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie