Antieke auto’s op het Plein

20 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Organisator Arnold Walet van de SPPN spreekt van een groot succes: ,,Ik heb ongelooflijk veel positieve reacties ontvangen van zowel deelnemers als toeschouwers. En dat is ook de grootste drijfveer om dit allemaal weer op touw te zetten, want vergeet niet dat het een hele organisatie is waaraan maar liefst 22 vrijwilligers hun medewerking verlenen. Naast het bekijken en bewonderen van alle prachtige modellen is het ook heerlijk toeven op één van de vele terrassen van Nijkerk.”

Meer dan 200 ‘eyecatchers’ en veel activiteiten NIJKERK - Op zaterdag 23 mei pakt de Stichting Plein Promotie Nijkerk weer spectaculair uit met haar succesvolle, speciale Auto Evenement. Het evenement vond in 2005 voor de eerste keer plaats, het is nu al weer de vijfde keer dat de SPPN dit organiseert. Het evenement trekt ieder jaar meer bezoekers, vorig jaar kwamen er meer dan 6000 belangstellenden op af.

door Gerrit Steen

,,Het eerste lustrum willen wij vieren met een Concours d’ Elegance, waarbij de automobielen gekeurd worden op leeftijd, aankleding en originaliteit. Er zijn per klasse drie bekers beschikbaar. Er zijn drie klassen verdeeld over de jaren: Klasse 1: tot 1935, Klasse 2: 1936 tot 1950, Klasse 3: 1951 tot 1960. Er kan door deze auto’s ook een toertocht worden gereden langs mooie plekjes rond Nijkerk. Deze toertocht wordt begeleidt door de motorclub Stimon, voorafgegaan door de antieke wegenwacht motor van Ton Kuyer en gaat langs diverse verzorgingtehuizen. Er is een koffiestop bij Ton en Riet Kuyer die de deuren openen van het museum met een collectie antieke auto’s.”

Illustere merken

,,Het is een show waarbij iedereen wel wat van zijn gading vindt, er is echt van alles te zien. In de categorie oldtimers kunnen de liefhebbers smullen van illustere merken als de A-ford en de T-Ford, Morgan, Austin Healey, Triumph’s, Peugeot’s en nog vele andere merken. Arjan Brouwer (de dessertfox) komt met de buggy en de service vrachtwagen van Memo Tours en heeft weer gezorgd voor diverse motoren en auto’s, die de Dakar rally in Argentinië gereden hebben.”

,,Ook dit jaar is het weer mogelijk eerst een toertocht te rijden van ongeveer 45 km. Er is een koffiestop bij het stoomgemaal Hertog Reijnhout. De start van de toertocht is bij restaurant de Dolle Joncker en de finish op de Kolkstraat bij cafetaria Walet. Henk Mostert van Smink Sleepdienst zal weer als bezemwagen functioneren.”

,,Verder zijn er weer diverse kraampjes met artikelen die met auto’s te maken hebben. Voor de kids is er een springkussen en een computergestuurde ‘race experience’ om zelf te kunnen racen op een groot beeldscherm. Voor de liefhebbers van Youngtimers zijn er diverse gepimpte auto’s. De mooiste hiervan krijgt de zogeheten publieksprijs uitgereikt.’’

,,Voor de kinderen is er een gratis springkussen. Het evenement begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur, parkeren kan gratis bij het gemeentehuis van Nijkerk. Liefhebbers mogen dit evenement echt niet missen!”, besluit Walet,

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie