Thima Reiki Healing: terug naar de basis

6 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Een dergelijke uitspraak kan nogal wat verwachtingen wekken, vooral bij mensen die ziek zijn. ,,Ik ben absoluut geen arts”, zegt Thies Waalkens. ,,Van huis uit ben ik pensioenadviseur en op een gegeven moment had ik wat problemen met mijn gezondheid. Ik was bij een klant op bezoek en begon spontaan over deze problemen te praten. Deze klant wist precies dat ik hierover zou gaan praten. Zo maar, tegen een wildvreemde, terwijl wij het over het pensioen zouden hebben. Deze klant vertelde mij dat haar moeder hem verder zou kunnen helpen. Ik was er wel sceptisch over in het begin, maar ben mij er toch in gaan verdiepen, ook nadat ik met mijn vrouw erover had gesproken.”

NIJKERK - Wanneer je iemand vraagt wat Reiki doet, dan krijg je vaak als antwoord dat het een manier is om het zelfgenezende vermogen van iemand te herstellen of te activeren.

door Maureen van Goethem

,,Verder uitdragen’’

Volgens Thies was zijn echtgenote Mary in het begin meer enthousiast dan hijzelf. ,,Dit is inmiddels al weer tien jaar geleden. Na het vele oefenen c.q. behandelen van familieleden en vrienden heb ik op dit moment de stap genomen om het verder uit te dragen.”

Daarop is hij zijn praktijk gestart in een sfeervolle kamer in zijn woning. De praktijk houdt hij naast zijn werk als pensioenadviseur.

In zijn eigen Reiki-beoefening gaat Thies zo dicht mogelijk terug naar de oorspronkelijke opzet van Reiki. ,,Ook het bezoeken van behandelavonden, workshops en zo heeft mij veel gebracht.’’

Waalkens ,,Ik behandel volgens het officiële Reiki Usui System of Natural Healing. Ik ben Reiki-master, volgens de spirituele afstamming van dr. Hayashi. Door mijn behoefte om mijzelf te ontwikkelen heb ik inmiddels de traditionele Reiki (Jikiden) gevolgd, zoals dit 80 jaar geleden gegeven werd door dr. Hayashi en later via Frank Arjava Petter herontdekt.” Frank Petter reist de hele wereld over om cursussen te geven. Momenteel is hij één van de bekendste Reiki-masters in het westen.

Behandelavond

Reiki Praktijk Thima organiseert in het gebouw Samenspel aan de Watergoorweg 48 te Nijkerk, een behandelavond, aanvang: 19.30 uur. Deze avond is voor mensen die de weg naar Reiki al gevonden hebben. Inlichtingen zijn te verkrijgen via e-mail: info@thimareiki.nl of telefoonnummer: 06-54665640. Graag vooraf aanmelden!

uThima Reiki Healing. www.thimareiki.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie