‘Welness’: inspannen en relaxen

6 mei 2009 om 00:00 Nieuws

‘De Welness’ wordt geleid door een team jonge, vakbekwame mensen, die anderen graag helpen gezond te leven in een prettige en ontspannen omgeving. Wat ‘De Welness’ uniek maakt is dat er tevens in een groot aantal verdedigingssporten les wordt gegeven. Judo-club Samurai gaat, na vier jaar te zijn ondergebracht in basisschool ‘t Blokhuus, vanaf 8 mei groots verder in De Welness. Daar gaat judoleraar Herman Reemst met een andere leraar de lessen voortzetten.

HOEVELAKEN - Op vrijdag 8 mei opent health & sportcenter ‘De Welness’ haar deuren aan De Wel 6d op bedrijventerrein Horstbeek in Hoevelaken. ‘De Welness’ richt zich op algemene gezondheid en gezin. Fitness zal worden verzorgd door verschillende ervaren instructeurs. Aerobics, spinning, fysiotherapie en sportmassage zullen ook een belangrijke plaats innemen. Daarnaast zullen zich nog een diëtiste en schoonheidsspecialiste toevoegen. Hierop is het centrum al ingericht.

Reemst: ,,Ik was zelf 10 jaar toen ik met judo begon en vind het nog steeds erg leuk. Je gebruikt alle spiergroepen. Het is een complete sport en goed voor je geestelijke en lichamelijke ontwikkeling.” Herman geeft aan dat lesgeven in judo hem ook een goed gevoel geeft: ,,Je brengt mensen kennis en discipline bij en het besef om met een respectvolle manier met elkaar om te gaan”.

Herman wil met Samurai graag weer groeien naar de top binnen de regio, zoals dat jaren geleden in sporthal het Ridderspoor het geval was. Samurai telde toen zelfs 240 leden. ,,Samurai bestaat inmiddels 36 jaar. Vandaag de dag hebben we zo’n 70 leden. Nu we in De Welness weer een grote professionele zaal tot onze beschikking hebben gaan we voor regionale groei. In Amersfoort is er bijvoorbeeld geen judo. Leden uit alle leeftijdscategorieën zijn van harte welkom. Er is zelfs tuimeljudo voor 2,5- tot 4-jarigen.”

Als één van drie judoclubs in Nederland heeft Samurai een zwevende judomat. De mat ligt los van de grond en waardoor er beter kan worden getraind. Vanaf september gaat er ook les worden gegeven in Jiu-jitsu. Jiu-jitsu is geschikt voor jong en oud. Ook kan men les krijgen in kickboksen. Dit is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. Er zijn tevens mogelijkheden dat er wordt lesgegeven in zelfverdediging. Iedereen is van harte welkom op de openingsdagen op vrijdag 8 mei van 11.30-12.00 uur, van 13.00 -17.00 uur en van 19.00-21.00 uur en op zaterdag 9 mei van 10.00-15.00 uur.

u De openingstijden (vanaf 8 mei) zijn: Maandag t/m donderdag van 8.00 - 21.00 uur, vrijdag van 8.00-21.00 uur en zaterdag van 8.00-14.00 uur. Meer informatie: www.dewelness.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie