Inbreng omwonenden bij Stoutenborg II

30 april 2009 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/HOEVELAKEN -De verhuizing van korfbalvereniging Telstar van de Sportweg in Hoevelaken naar een nieuw coplex op de Middelaar kan op steun rekenen van de gemeenteraad. Zoveel werd donderdagavond duidelijk tijdens de vergadering van de raad. Wel krijgen ze van de meeste partijen ,,bij dit feestje de papiercontainer cadeau”, zoals Patricia van der Hurk van Partij Nijkerk het verwoordde. Alle partijen waren het erover eens dat die container niet aan de Sportweg kan blijven vanwege de herrie en de verkeersoverlast. Daar moet in overleg met de vereniging een andere locatie voor worden gezocht.

Stoutenborg II

Over de invulling van het terrein van Telstar aan de Sportweg bestaat in zoverre overeenstemming, dat alle partijen het plan van het college steunen om een aantal appartementen voor senioren te bouwen en in dat gebouw ook een verpleeghuisunit van 24 bedden op te nemen. René Windhouwer (CDA): ,,Dat is een langgekoesterde wens in Hoevelaken. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een motie van raadslid De Beer van Hoevelaken Nù uit 2004.” Ook daar willen alle partijen aan meewerken. Maar het plan van het college om er een gebouw met drie verdiepingen neer te zetten kon niet op brede steun rekenen. Omwonenden zijn massaal in opstand gekomen tegen deze plannen. Zij vrezen vermindering van hun wooncomfort door meer schaduwen meer verkeer in hun wijk, die daar volgens hen niet op is berekend.

De raad wilde niet meegaan in het principe an budgettaire neutraliteit. Marly Klein (VVD) en Jan Duijnhouwer (PRO21) wezen erop dat de motie De Beer sprak over een uitvoering die ,,zo mogelijk budgettair neutraal is” Ook werd in een raadsbrede uitgesproken dat de omwonenden actief kunnen participeren bij het opstellen van het programma van eisen en advies mogen uitbrengen over een voorkeursvariant.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie