Hoevelaken Asperges Festival

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

Op de Brink voor ‘De Haen’ zullen vanaf 9 uur de leden van de Lions Club ondermeer verse asperges van AA kwaliteit aan de man gaan brengen. Maar niet alleen dat: er zal ook een heerlijke aspergesoep worden verkocht. Omdat een bijpassende wijn niet mag ontbreken kan men er ook terecht voor lekkere wijnen die speciaal zijn geselecteerd voor het nuttigen bij de asperges. Daarbij wordt men in de gelegenheid gesteld om de aangeboden wijnen en asperges soep eerst te proeven.

HOEVELAKEN - De Lions Club Hoevelaken blijft actief. Werd begin april nog het succesvolle Goed Doel Diner georganiseerd, op zaterdag 9 mei staat er een ander eetfestijn op het programma: het Hoevelaken Asperges Festival.

door Peter Kerklingh

Voor de asperges liefhebbers die zich gewoon lekker willen laten verwennen wordt er op de avond van 9 mei in Grand Café ‘De Haen’ een driegangen asperges menu geserveerd waarvan de couverts door de Lions Club worden verkocht. Voor slechts 25 euro per persoon kan men heerlijk genieten van gerechten die met asperges zijn bereid. Er zijn in totaal 65 plaatsen te vergeven waarvan de eerste 20 al zijn verkocht. Voor reserveringen wordt verwezen naar de website van de Lions Club Hoevelaken: www.lc-hoevelaken.nl .

De Lions Club heeft Jonnie Boer van het driesterren restaurant de Librije in Zwolle bereid gevonden om een special recept samen te stellen voor deze aspergeverkoopactie. Bij de aankoop van asperges bij de kraam ontvangt men een kopie van het recept met daarop duidelijk aangegeven welke ingrediënten nodig zijn voor het maken van het recept.

De netto opbrengst van deze Lions actie is bestemd voor het mede financieren van de bouw van een nieuwe eetzaal bij het Ashanti Doveninstituut in Jamasi, Ghana. Het Hoevelakense echtpaar Anneke en Gerard Schnieders zetten zich al jaren met veel succes in voor dit Doveninstituut via de Stichting SOKPO (www.spkpo.nl), en heeeft inmiddels al heel veel bereikt voor de uitbouw van deze onmisbare voorziening in Ghana. Ook het afgelopen jaar is, met als eerste aanzet de opbrengst van de Lions Fietstocht 2008, een noodstroom generator geplaatst zodat het instituut niet langer volledig afhankelijk is van de vaak zeer gebrekkige stroomvoorziening in Ghana.

Superblij was de Lions Club met het nieuws dat de opbrengst van alle acties voor deze eetzaal praktisch zal worden verdubbeld door een geweldige bijdrage van de Stichting “De Wilde Ganzen” (zie www.wildeganzen.nl) .

Het Asperges Festival wordt door diverse bedrijven in Hoevelaken gesteund door goederen en diensten vaak gratis of tegen kostprijs te leveren zodat de netto opbrengst geheel ten goede komt aan deze actie. De Lions danken dan ook bij voorbaat de volgende bedrijven: Super de Boer met het inkopen van de asperges, Traiteur/Slagerij Steltenpool voor het aanleveren van de Asperges soep, Wijn en drankhandel ’t Witte Schuurtje, Cava d’Or en Weldam Wines voor het aanleveren van wijnen, Grand Café ‘de Haen’ voor het beschikbaar stellen van de couverts en Eetcafé ‘De Foep’ en Grand Café ‘de Haen’ voor het afnemen van asperges.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie