Aantal woningen blijft een pijnpunt

22 april 2009 om 00:00 Nieuws

Han van Dam, voorzitter van de adviesgroep, telt zijn zegeningen. ,,Gaandeweg het traject zijn er heel wat zaken die door de adviesgroep in het eigen Veense model werden benoemd, gehonoreerd en overgenomen door het college of de raad.” Dat betreft onder meer het aantal te bouwen sociale woningen, de hoogte van de woningen en het behoud van het dorpse karakter en de aandacht voor de waterproblematiek. Dat blijkt ook uit de beantwoording door wethouder Renger Walet van de vele vragen die door de gemeenteraad waren gesteld tijdens de bespreking in de commissie Grondgebied.

NIJKERK - De gemeenteraad moet donderdag 23 april een besluit nemen over een voorkeursmodel voor de ontwikkeling van Nijkerkerveen. Er blijven twee pijnpunten over. Het aantal te bouwen woningen en de locatiekeuze voor voetbalclub Veensche Boys.

door Henk Brinkman

Niettemin heeft de adviesgroep dinsdag 21 april nog een brief aan de gemeenteraad geschreven in een ultieme poging om op het punt van het aantal woningen duidelijkheid te verkrijgen en over de locatiekeuze voor Veensche Boys. De adviesgroep schrijft in haar brief zich veel moeite te hebben getroost om draagvlak te creëren binnen Nijkerkerveen voor ongeveer 600 woningen. Dat was ook een uitgangspunt van de gemeenteraad. De adviesgroep is bang dat bij ontwikkeling van de Zuid-Oosthoek het aantal toch zal stijgen naar 700. ,,Dan verliest de adviesgroep haar draagvlak binnen Nijkerkerveen,” aldus Han van Dam.

Voor de locatiekeuze voor Veensche Boys bepleit de adviesgroep een voorlopige keuze voor ‘Starlight’. De groep acht het noodzakelijk inzicht te krijgen in de behoefte aan sportvoorzieningen in een dorp dat straks 5000 inwoners telt.

De adviesgroep hoopt dat in het te maken communicatieplan voor de verdere planvorming een rol blijft weggelegd voor inbreng van bewoners.

De gemeenteraad neemt donderdag 23 april een besluit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie