De Blue Basement Big Band swingt

22 april 2009 om 00:00 Nieuws

Met een beetje goede wil kan gezegd worden dat de Blue Basement Big Band de oudste muziekvereniging van Hoevelaken is, want de band kwam voort uit het voormalige fanfarecorps ‘Te Hoevelaken’, dat in 1983 verder ging als Big Band Swinging Sounds en enige jaren geleden deze naam veranderde in Blue Basement Big Band.

Muziekgroep heeft historie van 80 jaar HOEVELAKEN - Iedere woensdagavond vanaf 20.15 uur repeteren ze in de kelder van zalencentrum De Haen in Hoevelaken, de 18 leden van de Blue Basement Big Band.

door Gerrit Steen

Op de Kerstmarkt van Hoevelaken gaven ze een open lucht optreden en konden de bezoekers genieten van swingende versies van klassiekers als Route 66, Back Street Blues, Rock Around The Clock, Sesame Street, Choo Choo ch’boogie, Just the Way You are. Trombonist Ton Bosman vertelt gedreven: ,,De Blue Basement Big Band bestaat uit louter enthousiaste musici met in hun midden uitstekende solisten.”

,,Onder leiding van Pim Wittenberg spelen wij in een complete ‘big band’bezetting. Deze formatie van vier trompetten, vier trombones, vijf saxen, ritme en percussie aangevuld met basklarinet, gitaar en vocalist Frits de Wit creëert een groot en swingend geluid.

De band speelt stukken uit het brede bigband-repertoire van sterren als Count Basie, Duke Ellington en Stan Kenton. Daarnaast speelt de band ook andere stijlen, zoals salsa, latin, funk, rock, rock & roll en popmuziek. Van muziekfestivals zoals de Hilversum Alive tot bruiloften, jubilarisfeesten, schoolgala’s en caféoptredens weet Blue Basement Big Band muziek in je oor en swing in je hart te plaatsen. ”

,,Enkele jaren geleden zijn we van naam en van dirigent veranderd. De vorige dirigent was May Peters, zij is opgevolgd door Pim Wittenberns uit Vleuten. Toen hebben we tegelijkertijd onze vorige naam, Big Band Swinging Sounds, veranderd in Blue Basement Big Band. We treden ongeveer acht keer per jaar op bij verschillende activiteiten in de regio. Op dit moment heeft de band een aantal lege plekken die we graag op willen vullen. Onze trompetsectie kan twee nieuwe trompettisten gebruiken en onze ritmesectie zou graag samen willen spelen met een gitarist. Belangstellenden kunnen contact met mij opnemen op het volgende telefoonnummer 033-4560293.”

Jammer

Nog altijd zijn er in het dorp geluiden te horen dat het jammer is dat de fanfare in 1983 ter ziele ging en dat Hoevelaken al 25 jaar geen eigen muziekcorps meer heeft. De eerste ledenvergadering van fanfarecorps ‘Te Hoevelaken’ vond plaats op 2 februari 1928. Initiatiefnemer ervan was dr. C.J.K. van Aalst, kasteelheer sinds 1925 op het kasteel te Hoevelaken. Door de jaren heen werd de bezetting van de fanfare steeds kleiner, zodanig dat dirigent Sander Steenbeek in 1982 besloot om met de begeleiding van het korps te stoppen. Onder invloed van Rob Zijlstra werd gezocht naar een manier om toch in verenigingsverband door te kunnen draaien. Dat luidde het ontstaan in van Big Band Swinging Sounds.

Op 8 maart 1985 werd het eerste optreden verzorgd onder leiding van dirigent Gerrit van Kolfschoten. Remona van Ruitenbeek, alt sax, is als enige overgebleven en speelt nu nog steeds in de huidige bezetting van de Blue Basement Big Band.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie