Polikliniek in gezondheidscentrum Corlaer

15 april 2009 om 00:00 Nieuws

Het wordt geen complete polikliniek. In Corlaer gaan Keel- neus- en oorspecialisten, gynaecologen en kinderartsen spreekuur houden. Mogelijk gaan ook orthopeden hier een spreekuur houden. Jan Oldenburger: ,,We hebben aansluiting gezocht bij het speerpunt van ons centrum. Omdat hier een Centrum voor Jeugd en Gezin wordt gevestigd is voor deze medische specialismen gekozen.”

NIJKERK - Vandaag, woensdag 15 april ondertekenden bestuursleden van de stichting Gezondheidscentrum Corlaer en vertegenwoordigers van de Raad van Bestuur van ziekenhuis Sint Jansdal in Harderwijk een intentie-overeenkomst. Daarin wordt afgesproken dat specialisten van het ziekenhuis in het nieuw te bouwen gezondheidscentrum spreekuren gaan houden.

door Henk Brinkman

De intentie-overeenkomst moet nog worden uitgewerkt. Volgens Oldenburger wordt er gedacht aan spreekuren op verschillende dagen per week en dan zowel ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds. Jan Oldenburger en Helen Geurtsen, bestuursleden van de stichting Gezondheidscentrum Corlaer zijn zeer enthousiast over deze overeenkomst. Geurtsen: ,,De medische zorg komt dichter bij huis voor de Nijkerkers. En dat er wordt gedacht aan spreekuren in de avonduren is echt mooi. Dat zullen we erg toejuichen.”

De voorzitter van de Raad van Bestuur van Sint Jansdal, Wout Adema, was ook blij met deze stap. ,,Ik ben hier zeer content over. Het is heel goed dat de zorg dichter bij de burgers kunnen brengen en de samenwerking met de eerstelijnshulpverleners als huisartsen en fysiotherapeuten kunnen intensiveren. Maar Nijkerk is voor ons ziekenhuis ook een heel belangrijke plaats. Veel patiënten komen uit Nijkerk."

Er zijn nog geen concrete plannen om ook andere specialisten een spreekuur te laten houden in Corlaer. Adema: ,,Maar wat niet is, kan nog komen. Er is nog een jaar te gaan voordat het gezondheidscentrum Corlaer de deuren opent."

De bouw van het gezondheidscentrum zal waarschijnlijk in september beginnen. Oldenburger: ,,Binnenkort begint de aanbesteding. Als de bouw na de zomer kan beginnen, kan het centrum in het najaar van 2010 worden geopend.”

Foto 1: Wout Adema en Jan Oldenburger hebben zojuist de intentie-overeenkomst getekend.

Foto 2: Leden van de Raad van Bestuur van Sint Jansdal en bestuursleden van Gezondheidscentrum Corlaer brengen een toast uit op de nieuwe samenwerking.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie