25 jaar Applica Mostert schildersbedrijf

1 april 2009 om 00:00 Nieuws

,,En zo lang mijn gezondheid het toelaat, ga ik door.”

NIJKERK - Marten Mostert is al meer dan 50 jaar actief als schilder, voor binnen en buiten, in de regio Nijkerk. ,,Als het geen hobby was geweest, had ik het niet volgehouden.’’

Door Maureen van Goethem

In 1983, nu ruim 25 jaar geleden, begon hij voor zichzelf omdat niet elke schilder schilderen kan. De passie voor het schildersvak zit bij hem in het bloed.

Niet lang daarna kreeg Marten een grote klus voor een aannemer en de jaren daarna heeft hij grote, kleine en bijzondere klussen gehad. Geen dag was hetzelfde. Ook zat hij vroeger in de nieuwbouw, toen alles nog handmatig geschilderd werd. Tegenwoordig wordt de verf van kozijnen voor nieuwbouwwoningen in de fabriek voorgespoten. ,,En grachtenpanden zijn leuk om te doen, maar ik leg net zoveel liefde in een rijtjeshuis.”

Wandafwerking

Applica Mostert is naast schilderwerk ook gespecialiseerd in wandafwerking. Op het gebied van wandafwerking zijn er vele mogelijkheden. Hierbij speelt het samenspel van te gebruiken materialen en kleuren een belangrijke rol. Behang is weer terug van weggeweest en 70’er jaren en retro stijlen in behang zijn op dit moment enorm populair. Glasvezelbehang is niet alleen bedoeld ter versteviging van oude stucwerklagen, maar heeft tegenwoordig veel meer een decoratieve functie gekregen. Afgewerkt met gewone, in vele kleuren verkrijgbare, verf krijgt deze brandvertragende wandafwerking een geheel eigen karakter. En nog een voordeel: het heft alle oneffenheden op. ,,Het is heel simpel: wij bieden de oplossing voor alle schilderwerken met als doel kwaliteit en betaalbaarheid. De klant, particulier of zakelijk, groot of klein, kan het krijgen zoals hij het hebben wil.”

Schildersvirus

Ondertussen heeft Marten zijn zoon Richard jaren geleden besmet met het schildersvirus. Hij kreeg de fijne kneepjes van dit vakmanschap met de paplepel ingegoten. “In 1995 ben ik met de vakopleiding schilderen begonnen en ben ik bij een schildersbedrijf in de leer gegaan. Daarna ben ik bij andere schildersbedrijven gaan werken. Toen ik voldoende kennis had opgedaan ben ik naar mijn vader gegaan. En nu is de tijd rijp om het van mijn vader langzamerhand over te gaan nemen. En dat zal moeilijk worden: hij kan absoluut niet stilzitten.”

uApplica Mostert Schildersbedrijf, Roemerstraat 10, Nijkerk. Tel. 033-2456469. www.applicaschildersbedrijf.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie