All-round Fish geopend

1 april 2009 om 00:00 Nieuws

Dirk Schaap heeft in het voormalige pand van Hasselbach een grote overdekte showroom met ruime bassins waarin koudwatervissen, zoals Koi-karpers, in verscheidene maten en kleuren zwemmen. Maar ook vijverbenodigdheden zoals filterinstallaties staan in volle glorie uitgestald.

HOEVELAKEN - Vandaag, donderdag 2 april, om 8.30 uur opent Dirk Schaap van ‘All-round Fish’ de deuren van zijn nieuwe showroom annex winkel. Het nieuwe onderkomen van de zaak bevindt zich in Hoevelaken en beslaat ruim 1.000 vierkante meter waterplezier. Eigenaar Dirk Schaap was tot eind 2008 als compagnon in het tuincentrum Hoevelaken werkzaam. Samen met Jaap Schipper besloten zij vorig jaar te stoppen met de activiteiten aan de Koninginneweg.

door Maureen van Goethem

,,De ruimte die wij nu hebben is veel groter dan dat wij in het tuincentrum ter beschikking hadden. Daarom kunnen wij nu nog meer laten zien aan de klanten. Ook de filtersystemen zijn nu overzichtelijker dan voorheen. ,,Op onze filtersystemen geven wij zelfs vijf jaar garantie”, aldus Dirk.

Op dit moment is er een ruim aanbod in filtersystemen verkrijgbaar, werkend op verschillende principes en in diverse uitvoeringen. De keuze van een filtersysteem wordt bepaald door diverse factoren zoals afmeting, onderhoud, bedieningsgemak, energieverbruik, persoonlijke voorkeur en het beschikbare budget. Filtersystemen worden op de vijver aangepast, zodat de capaciteit toereikend is. De vijver moet verder functioneel zijn en moet ook zodanig zijn ontworpen dat deze voldoet aan persoonlijke eisen en wensen.

Ontwerpen

,,Wij kunnen helpen bij het ontwerpen, komen daarbij ook met leuke ideeën en kunnen daarnaast ook de vijveraanleg uitvoeren. De aanleg kan compleet of gedeeltelijk door ons worden uitgevoerd.”

Een goed aangelegde vijver is de basis voor het houden van Koi en andere koudwatervissen. ,,Wij geven op onze kwaliteitsvissen garantie, mits de mensen doen wat hoort. De voeding is, behalve het leefklimaat in de vijver, erg belangrijk. Vissen hebben een vast voedingspatroon, op het moment dat je ‘s winters te veel voer geeft, blijft het voer in de vis zitten en dan heb je in het voorjaar dode vissen. ‘s Winters zijn de vissen een beetje in ruste. Als je de vis goed verzorgt voorkom je ziektes.”

Ook voor de eenvoudige goudvissenkom, vijverornamenten, vissenvoer, decoratie, grind, waterplanten en waterornamenten kunt u bij All-round Fish terecht.

uAll-round Fish. Oosterdorpsstraat 110, Hoevelaken. Tel. 033-2536818. www.all-roundfish.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie