College moet procedurefout ‘Lelystad Airport’ onderzoeken

1 april 2009 om 00:00 Nieuws

Ook werd het college opgedragen bij bevestiging daarvan actie te ondernemen om deze procedurefout ongedaan te maken en alsnog een zienswijze in te dienen.

NIJKERK - In de raadsvergadering van maandag 30 maart werd een motie van PROgressief21 aangenomen, waarin het college werd opgedragen na te gaan of er een procedurefout is gemaakt door instanties bij het ter inzage leggen van de MER-richtlijnen voor de groei van Lelystad Airport.

In deze krant is de laatste weken stevig gediscussieerd over de gevolgen van de uitbreiding van Lelystad Airport voor Nijkerk. Het college werd verweten dat het een mogelijkheid voorbij had laten gaan om een zienswijze in te dienen. Ook bleek dat de ontwerpen voor een onderzoek naar de milieueffecten van de uitbreiding (MER-Richtlijnen) niet in Nijkerk ter inzage had gelegen. Erik den Hertog uit Nijkerkerveen toog op onderzoek en ontdekte dat daar een procedurefout aan ten grondslag lag. Wethouder Henk Lambooij bleef echter volhouden dat er geen procedurefout was gemaakt.

Erik den Hertog: ,,In mijn ogen is ‘het bevoegd gezag’ (lees hier het ministerie van Verkeer en Waterstaat) namelijk flink uit de bocht gevlogen. Dat is niet alleen mijn mening. Dat is ook wat betrokkenen zélf tegen mij hebben gezegd. En tot slot is dat ook mijn conclusie op basis van eigen onderzoek waarbij verschillende juridische uitgangspunten kunnen worden benut.”

Den Hertog constateerde dat Lambooij op zijn standpunt bleef staan, maar dat de gemeenteraad kennelijk ,,nu klaarwakker is en dat inspraak zin heeft.”

Jan Duijnhouwer diende op grond van eigen onderzoek en op basis van de informatie van Erik den Hertog de motie in, waarin Henk Lambooij werd opgedragen toch de procedurefout te onderzoeken en mogelijkheden te zoeken dat Nijkerk toch een zienswijze op Lelystad Airport kan indienen. De motie kreeg raadsbrede steun.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie