winkel als marktkraam

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

,,Na vijf jaar op diverse weekmarkten te hebben gestaan, heb ik nu de stap genomen om naast de weekmarkt ook een eigen winkeltje te starten. Het is natuurlijk geen gewone winkel, maar meer een soort ‘overdekte marktkraam’,” vertelt Erwin.

NIJKERK - Erwin Kamphuijs, eigenaar van Diergigant, is afgelopen augustus een dierenspeciaalzaak op de Barneveldseweg 9 begonnen. Diergigant is gespecialiseerd in diervriendelijke producten voor huisdieren tegen prijzen die de klant gewoonlijk alleen bij de kraam op de markt betaalt. Speelgoed, riemen en halsbanden ontbreken niet in het brede assortiment. Zo’n vijf jaar geleden begon eigenaar Kamphuijs op de markt in de regio met de verkoop van dierbenodigdheden.

Door Maureen van Goethem

Maar het begon allemaal anders. ,,Nadat ik vanuit het UWV op zoek ging naar een andere baan, ben ik in contact gekomen met diverse leveranciers van deze producten. Daarbij werd ik zo enthousiast dat ik besloot voor mezelf te beginnen en deze producten op markten te gaan verkopen. Het duurde echter wel even voordat alles zover was.” Op een gegeven moment is Erwin naar Boskoop gereden, heeft kratten gekocht, reed meteen door naar de groothandel in Hazerswoude om spullen te halen en is daar meteen op de markt gaan staan. Eén kraampje van vier meter, een paar kratjes erop met spullen en verkopen maar. De naam van de zaak was toen nog ‘Goed voor dieren’. ,,Dat was geweldig.”

Toen kwam Erwin in contact met een groothandel in Zeewolde. Door samenwerking is de naam gewijzigd in ‘Diergigant’.

De Diergigant hanteert niet de dure adviesprijzen, maar rekent gewoon nog met de ‘marktprijzen’. Voor alle vaste artikelen betekent dit een standaard korting van 10% op de adviesprijzen. Ook de grootverpakkingen honden- en kattenvoer zijn bij de Diergigant standaard vele euro’s voordeliger dan in welke dierenwinkel dan ook. ,,Daarnaast hechten wij veel, heel veel waarde aan kwaliteit, service en gezelligheid.”

Natuurlijk blijft Erwin nog weekmarkten doen, onder meer in Baarn en het Amersfoortse Emiclaer. ,,Lekker vrij, buiten en het is ontzettend gezellig.” Ook in zijn kraam verkoopt hij alles voor hond, kat, knaagdier en vogel. Van voer tot aan de kattenbak. In de winkel vindt de klant een gezellige zithoek voor een kopje koffie of thee. Bovendien is aan de kleintjes gedacht. Sinds kort heeft de Diergigant als enige in Nijkerk standaard dieetvoer van Animonda. Uitermate geschikt voor honden met voedselallergie, nierproblemen of acute diarree.

uDierenspeciaalzaak Diergigant, Oude Barneveldseweg 9, Nijkerk. Tel. 033-2452696.

advertentie
advertentie