NSC op titelkoers

14 maart 2009 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - NSC heeft zaterdag een goede stap gezet in de richting van terugkeer naar de eerste klasse. Zlef wonnen de Nijkerker met 5-1 tegen IJVV en koploper Zwart Wit'63 verspeelde punten.

NSC was direct de veel sterkere ploeg in de topwedstrijd tegen IJVV. De mannen uit IJsselmuiden kwamen niet in hun spel en de 1-0 door Nidal Serrhini was terecht. Na een half uur verdubbelde Van de Kamp de marge. Een minuut later kreeg IJvv een strafschop, die Huisman benutte. Vanwege overmatig commentaar laste scheidsrechter Hilgers een afkoelingsperiode in.

Na rust stelde NSC snel orde op zaken. Eerst scoorde Serrhini en later Mustafa Kalai tweemaal voor de 5-1 eindstand. NSC verovert door de winst de koppositie en ligt volledig op koers voor een kampioenschap. Komende week kunnen zij genieten van de hoge plaats, omdat er geen competitievoetbal is.