Sparta wint overtuigend van Rigtersbleek

9 april 2018 om 15:11 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag stond voor Sparta de eerste thuiswedstrijd van de tweede helft veld op het programma, de KV Rigtersbleek was de tegenstander. Voorafgaand aan de partij stonden de gasten op een tweede plaats en Sparta bevond zich op een vierde plaats. Sparta wilt zich zo snel mogelijk veilig spelen, afgelopen zaterdag was hiervoor de mogelijkheid. Tegenstander Rigtersbleek was een oude bekende, goed schietende aanvallers met extreem sterke en lange rebounders, een statisch spelbeeld als gevolg.

Sparta begon goed aan de wedstrijd, de eerste twee aanvallen waren direct raak. De voorsprong van twee punten werd tot aan de rust verdedigd. In de eerste helft was het zoeken naar de juiste kansen, vooral de wind en de lange tegenstanders speelden hierin een belangrijke rol. De tweede helft was van een ander formaat, hierin had maar één ploeg recht op de overwinning. De verdedigende druk op de puntspelers werd opgevoerd, hierdoor werden de overige aanvallers verplicht tot het nemen van kansen. In de aanval wist Sparta juist de goede kansen uit te kiezen en deze ook aardig af te ronden. De tweede helft was voor het thuispubliek een hele mooie. De ene mooie goal werd opgevolgd door de andere, met als klap op de vuurpijl de combinatie tussen Wouter en Jelle, waarbij de laatsgenoemde hem feilloos wist af te ronden. Eindstand 27-18.

Met deze overwinning heeft Sparta de derde plaats overgenomen van NKC uit Nijverdal. Met 9 punten boven de degradatiestreep mag Sparta zich bijna veilig noemen, een overwinning volgende week op laagvlieger Revival betekent volgend jaar opnieuw een jaar in de eerste klasse. Met het oog op de toekomst is dit belangrijk voor de Nijkerkers, in het 2e en de A1 spelen talentvolle spelers, deze zullen aankomend seizoen hun kansen gaan krijgen in de hoofdmacht.

Volgende week 15.30 uur: Revival 1 – Sparta 1, Terschuur.