Coachingpraktijk ‘Zien wie je bent’

25 februari 2009 om 00:00 Nieuws

In haar praktijk of op de werkplek kan zij iedereen die zich nauwelijks bewust is van eigen kwaliteiten, valkuilen, vooroordelen en allergieën, helpen dit op een rijtje te zetten. Lidy: ,,Bijna dertig jaar geleden ben ik begonnen als leerling ziekenverzorgende. Toen heb ik vervolgopleidingen gedaan en ben ik in 1989 in de opleiding terecht gekomen. Daar heb ik bijna twintig jaar gewerkt. Op een gegeven moment wilde ik iets nieuws beginnen. Aan de ene kant heb ik goed om me heen gekeken en aan de andere kant goed naar mijn hart geluisterd. Daarom heb ik de beroepsopleiding Coaching gevolgd en in 2006 ook afgesloten met een diploma. Later volg je nog meer cursussen en ga je jezelf verder ontwikkelen als coach. Totdat ik vorig jaar tot het besluit kwam voor mezelf te beginnen.”

HOEVELAKEN -Lidy Langeveld coacht, begeleidt en ondersteunt beroepskrachten en teams binnen de gezondheidszorg. In 2008 begon zij een eigen praktijk: ‘Zien wie je bent’.

door Maureen van Goethem

Een coach kan op verschillende manieren worden ingezet, individueel en in groepen. Het is een methode om talenten aan te boren en te ontwikkelen. Niet door instructies of dwingende adviezen maar door op basis van gelijkwaardigheid en in onderlinge interactie, situaties te analyseren, oplossingen te verkennen en in de praktijk te brengen. Lidy: ,,Coaching zie ik als een proces waar je te maken krijgt met bewustwording, leiderschap, zelfsturing en ook zien en gezien worden.”

De kans bestaat dat bepaalde mensen klemlopen met zichzelf, een hoge werkdruk ervaren en niet meer in staat zijn energie uit hun werk te halen. Dit kan leiden tot ziekteverzuim en onvrede die de werksfeer en collega’s negatief beïnvloedt. ,,Ik heb mij gespecialiseerd in het coachen van teams en individuele beroepskrachten. Het coachen zie ik als een bewustwordingsproces waarbij ik uitga van de kracht van het individu: waar liggen zijn of haar talenten, wat moet hij of zij onder ogen zien? Wanneer er geïnvesteerd wordt in de beroepskrachten heeft dit een positieve uitwerking op het individu. Dit vergroot de betrokkenheid.”

,,Het doel van ‘Zien wie je bent’ beter functioneren, vanuit eigen kracht, met plezier in je werk, veerkracht, zelfinzicht en doelgerichtheid. In dit artikel kan bijna niet ingegaan worden op de mogelijkheden die deze coaching biedt. Daarom verwijs ik geïnteresseerden naar de website.’’

u‘Zien wie je bent’. Oosterdorpsstraat 66, Hoevelaken. Tel. 06-27092052. www.zienwiejebent.info

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie