‘Rollocastle’: gitaarles in veel stijlen

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Na het uitproberen van verschillende instrumenten (piano en drums) komt uiteindelijk zijn definitieve passie naar voren: de elektrische gitaar. ,,Toen ik een jaar of 8 was, ging ik piano spelen. Dat was goed voor mijn muzikale kennis. Na een jaar of drie was het voor mij over en zocht ik een andere uitdaging. Rond mijn 14e zag ik een gitaar bij mijn ouders en vroeg aan hun een akkoord voor te doen, toen twee, drie en toen had ik een liedje. Dat vond ik helemaal geweldig, waarna ik zelf verder ben gaan oefenen, gewoon simpele akkoorden. Ik had van het loon van mijn eerste baantje een gitaar gekocht. Toen ik 17 was vroegen mijn ouders of ik niet naar het conservatorium wilde gaan.”

NIJKERK - Melcher de Vries (28) interesseert zich al vanaf jonge leeftijd voor alles wat met muziek te maken heeft.

door Maureen van Goethem

Hij neemt gitaarlessen op de Streekmuziekschool en na een aantal jaren van intens blokken wordt Melcher aangenomen op het conservatorium in Zwolle. ,,Deze lessen hebben mij zoveel geholpen, dat ik met sprongen vooruit ging.”

Het enthousiasme voor het gitaarspel, lesgeven, muziek schrijven en begeleiden heeft als resultaat een nominatie voor de Vriendenprijs van het Conservatorium in 2006. In datzelfde jaar studeert hij af en wordt aangenomen op de Messiaen Academie waar hij in juni 2008 afstudeert voor het ‘Master’-programma. Hij geeft nu zelf les aan de Streekmuziekschool als docent gitaar Lichte Muziek. Naast op het podium spelen vindt Melcher lesgeven aan leerlingen van alle leeftijden het aller-leukste wat er is.

De naam van de gitaarschool ‘Rollocastle’ is een combinatie van de woorden Rollo en Castle. Rollo is de tweede doopnaam van Melcher. Castle is een enorm gebouw met vele kamers. De kamers zijn binnen het kasteel zijn verschillend, maar toch onderdeel van hetzelfde bouwwerk. Net als bij een echt kasteel heeft Rollocastle vele ‘kamers’ van spelen. Hiermee wordt bedoeld dat je heel veel stijlen kunt spelen, maar het is en blijft allemaal muziek: gitaarmuziek.

Melcher verzorgt ook lessen voor het basisonderwijs. Deze lessen zitten in een pakket van twaalf lessen voor groepen 3 t/m 8 van de basisschool waarin onder meer: ritme, gehoortraining, de eerste muzieknoten, makkelijke liedjes en nog veel meer muzikale onderdelen die goed zijn voor het ontwikkelen van muziekkennis voor een groep kinderen.

uHeeft u meer interesse of wilt u zich inschrijven, bezoekt u dan de vernieuwde website. Gitaarschool Rollocastle. Tel. 06-42745254. www.rollocastle.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie