‘Zij van de stoel-massages’

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

,,Het is allemaal begonnen toen mijn oudste dochter een huilbaby bleek te zijn. De enige oplossing was wandelen of haar lekker masseren, want daarna was ze weer rustig. Ik heb me daarna laten omscholen. Allereerst heb ik voetreflexzonemassage- en stoelmassage cursussen gevolgd.”

HOEVELAKEN - Het is geen alledaagse naam voor een bedrijf, maar de Hoevelakense Soraïda van Moorsel heeft er goed over nagedacht: ‘Zij van de Stoelmassages’. Hoe zij tot deze naam gekomen is? De naam is bedacht doordat iedereen het wel eens heeft over zij-die-de -strijk-doet, of zij-die-het-huis -poetst. ,,Je merkt dat vaak namen achterwege gelaten worden, vandaar dat ‘Zij van de Stoelmassages’ een ongewone naam voor een bedrijf is en dus opvalt.”

door Maureen van Goethem

Voetreflexzonemassage gaat er vanuit dat punten op de voet corresponderen met organen, zenuwbanen en spieren in het lichaam. Deze punten worden ‘reflexzones’ genoemd. Door massage en druk uit te oefenen op deze reflexzones komt er een reactie in dat deel van het lichaam dat correspondeert met de reflexzone. ,,Op dit moment ben ik bezig met een cursus sportmassage’’, gaat Soraïda verder. ,,En na de zomer ga ik een cursus Shiatsu-stoelmassage volgen. Zelfs Giel Beelen van Radio 3fm heeft op een vroege ochtend in de uitzending in de studio een massage van mij gekregen.”

Stoelmassage is speciaal ontwikkeld om op locatie te geven en wordt gegeven op een comfortabele, ergonomische stoel. Soraïda: ,,Hierbij gaat het om drukpuntmassage ter bevordering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals RSI en de symptomen van stress. Het is tevens een zeer doeltreffende manier om het lichaam in balans te brengen.” Voor iedere geïnteresseerde bestaat ook de mogelijkheid om een stoelmassage cadeau te geven, voor een verjaardag, een jubileum of zomaar. Werknemers waarderen die persoonlijke aandacht enorm. Dit komt de werksfeer ten goede en het ziekteverzuim neemt meetbaar af. Academisch onderzoek heeft uitgewezen dat de stoelmassage onder meer beter denkvermogen en daling van het spanningsniveau als uitwerking kan hebben. De gezondheid wordt bevorderd en een stoelmassage kan u helpen te ontspannen. ,,Reden genoeg om eens zelf een heerlijke stoelmassage te ervaren of de medewerkers weer nieuwe energie te kunnen geven. De ideale manier om tijdens de pauze, na een vergadering of cursus optimaal te kunnen ontspannen.” Meer informatie via de website.

u’Zij van de Stoelmassages’, tel. 06-208 72 604. www.zijvandestoelmassages.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie