Vragen over inspraakreactie college over knooppunt

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Wethouder Henk Lambooij zei in een toelichting op de inspraakreactie, dat het college toch een politiek statement had willen maken namens de gemeente Nijkerk. In reactie stelde René Windhouwer (CDA) dat hij blij was dat het college verantwoordelijkheid had genomen. Hi betreurde het wel dat het collrge te weinig brood zag in versterking van het openbaar vervoer. Duijnhouwer (PRO21) vond dat het college zich een sterkere positie moet verschaffen, wil Nijkerk invloed uitoefenen op het proces.

NIJKERK - Ook het college heeft nog een inspraakreactie afgegeven over het knooppunt Hoevelaken. Dat riep bij de leden van de commissie Grondsgebied nog wel vragen op. Hoevelaken Nù toonde zich zelfs geschokt en sprak van een negende politieke partij in de raad. Werner de Coninck van de VVD vroeg zich af of de reactie niet ‘ontijdig en onwijs’ was. Jan Duijnhouwer betreurde het dat het college niet meer nadruk op het Openbaar Vervoer had gelegd.

Wethouder Henk Lambooij pareerde alle kritische vragen. Volgens hem is het college warm voorstander van goed openbaar vervoer, maar dat lost volgens hem de problemen van knooppunt Hoevelaken niet op.

Afritten Hoevelaken

René Windhouwer verbaasde zich erover dat niet sterker was ingezet op het openhouden van de op- en afritten op de A1 bij Hoevelaken. Volgens hem biedt het Vathorstconvenant daarvoor mogelijkheden. Maar Lambooij legde uit dat het Vathorstconvenant geen ruimte laat. ,,Alle opritten gaan dicht. Daar is geen speld tussen te krijgen. Wel heeft Nijkerk bedongen dat dit pas gebeurt als alle andere maatregelen voor de doorstroming van het verkeer zijn gerealiseerd. Volgens het convenant moet er een adequate ontsluiting voor Hoevelaken komen. De vraag is nu wat adequaat is. Daarover kan nog worden gesproken.” Toen Hoevelaken Nù opmerkte dat het Vathorstconvenant niet heilig is, merkt Lambooij op dat een afspraak een afspraak is. ,,Uw ethiek inzake afspraken is niet de mijne.” Wicherink legde uit, dat hij niet een afspraak op losse schroeven wilde zetten, maar dat voortschrijdend inzicht tot andere opvattingen kan leiden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie