Raad stemt in met plan Veensche Boys

11 februari 2009 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De gemeenteraad zal op 26 februari instemmen met de tijdelijke oplossing voor voetbalclub Veensche Boys. Dat werd gisteravond duidelijk tijdens de bijeenkomst van de commissie Welzijn. Het hoofdveld van de club wordt voorzien van kunstgras en er komt een extra pupillenveld. De raad zal daar 500.000 euro beschikbaar stellen. Daarmee wordt uitvoering gegeven aan een motie van de gemeenteraad.

Er zijn nog twee hobbels te nemen. Voor de aanleg van het pupillenveld is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De omwonenden zijn over de plannen geïnformeerd en staan niet te juichen. Weliswaar wordt het pupillenveld niet voorzien van een lichtinstallatie, zodat daar geen overlast van kan worden verwacht, maar met name op zaterdag zal er meer activiteit achter hun woningen plaatsvinden.

Een tweede hobbel vormen de kosten. Wethouder Theo Manten vroeg een krediet van 5 ton, gebaseerd op marktprijzen voor de aanleg van kunstgras. De exploitant van het complex in Nijkerkerveen, SRO, heeft echter een veel te hoge offerte ingediend. Manten: ,,Daar moeten we nog over onderhandelen, maar wij hebben ons gebaseerd op de marktprijzen van de aanleg van kunstgras.” Hij wilde niet zeggen hoe hoog de offerte is uitgevallen. ,,Dit is wel het maximum.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie